Loek Swarts nieuwe hoofdtrainer

23 april 2020 10:00


-

Loek Swarts nieuwe hoofdtrainer V.V. PJC

Met ingang van het seizoen 2020-2021 wordt Loek Swarts de nieuwe hoofdtrainer van V.V. P.J.C. Hij volgt Arend Scholtens op, die ons aan het eind van dit huidige seizoen na drie jaren gaat verlaten.

Loek Swarts is geen onbekende van V.V. P.J.C.

Onlangs heb ik een interview gehouden met de nieuwe trainer:

Wil je eens een stukje over jezelf vertellen?

Ik ben Loek Swarts, 62 jaar, geboren in Bellingwolde en opgegroeid in Vlagtwedde.

Heb je zelf gevoetbald?

Ik ben begonnen in de jeugd bij V.V. Westerwolde, daarna ben ik naar ASVB, Sellingen, Veelerveen en vervolgens weer naar V.V. Westerwolde gegaan als trainer/speler. Op 36-jarige leeftijd ben ik gestopt met actief voetballen.

Hoe ben je in het trainersvak beland?

Bij VV Veelerveen ben ik eerst jeugdtrainer geweest. Ik kreeg de smaak te pakken toen ik een keer de selectie mocht trainen. Dat vond ik hartstikke leuk. Met senioren kun je je focussen op andere dingen dan met de jeugd. Vervolgens ben ik op cursus gegaan en heb ik beide diploma’s behaald. Toen ik net mijn trainersdiploma had gehaald, benaderde V.V. Westerwolde mij om daar trainer te worden. Ik was toen trainer/speler. Het 1e en het 2e jaar werden we kampioen. Iets wat uniek is en wat je niet gauw meer mee zal maken.

Bij welke clubs ben je trainer geweest?

Na V.V. Westerwolde kwam V.V. Bellingwolde, V.V. Sellingen, V.V. Bato, V.V. Wildervank, V.V. PJC, weer V.V. Bellingwolde, FC Ter Apel, V.V. HSC, weer V.V. Westerwolde, V.V. ASVB, en aankomend seizoen V.V. PJC voor de tweede keer.

Hoe ga je te werk als trainer?

Ik probeer een goede voetbalsfeer te creëren waarbij iedereen zich thuis voelt. Ik wil de groep zo goed mogelijk voorbereiden op de competitie en ik wil ervoor zorgen dat de selectie conditioneel op peil is. Dit doe ik in allerlei vormen met de bal, zoals pass-trap, positie- en partijspelen. Ik ben als trainer tevreden als ik mijn elftal zie spelen zoals ik het graag wil zien, waarbij de wil om te winnen er vanaf straalt.

Hoe sta jij tijdens een wedstrijd langs de lijn?

Langs de lijn ben ik vrij rustig. Je moet zorgen dat je de rust bewaard en dan kan je in de rust weer de puntjes op de i zetten. Als het nodig is ook tijdens de wedstrijd, dan ga grijp ik wel gelijk in. Maar over het algemeen ben ik vrij rustig langs de kant. Ik analyseer en bekijk het goed als team en per individu.

Waarom heb je (weer) gekozen voor PJC?

V.V. PJC is dus de derde club waar ik voor de tweede keer trainer mag zijn. Ik wou eigenlijk al stoppen, ik dacht 30 jaar is een mijlpaal, maar toen PJC en een aantal jongens die ik in het verleden ook al getraind heb, contact met mij opnamen, voelde ik mij wel vereert dat ze mij graag nog een keer wilden hebben als trainer. De kriebel was er weer, dus uiteindelijk gaan we toch weer verder. Ik vind V.V. PJC een hele mooie club, gemoedelijkheid en gezelligheid staat voorop en prestatie met het eerste elftal hoort daar ook bij. Ik vind het een zeer goed georganiseerde club met een mooie accommodatie. De eerste keer dat ik er trainer was ben ik er drie jaar geweest. Ik voelde me toen al als een vis in het water met de mensen in en rond de vereniging.

Hoe zie je het seizoen met PJC voor je?

PJC doet het nu goed. Het is belangrijk dat de mix van ervaren spelers en jonge spelers die er nu is, behouden blijft. Ik vind dat je altijd voor de prijzen moet gaan. Ik wil er alles aan gedaan hebben om dat voor elkaar te krijgen. Ik ben er een voorstander van om de jeugd bij het eerste elftal te betrekken. Je moet oog hebben voor de toekomst.

De doelstelling met PJC 1 is om zo hoog mogelijk te eindigen met elkaar. Een goede start is hierbij belangrijk en motiverend. Ik kan me er ontzettend op verheugen om aankomend seizoen aan de slag te gaan!

Namens V.V. PJC wil ik je bedanken voor dit interview en je alvast veel succes wensen voor het aankomende seizoen!

Carrès Beumee

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!