Scheidsrechter

KNVB

Accommodatie

Onbekend

Na het vroegtijdig aflasten van de competitiewedstrijd tegen Veelerveen, stond vandaag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Farmsum op het programma. Er zou in eerste instantie in Nieuwe Pekela gespeeld worden, echter de vorst gooide roet in het eten en gelukkig kon de wedstrijd op de kunstgras velden van NEC Delfzijl gespeeld worden.
We starten onrustig aan de wedstrijd, te gehaast, te wild, wennen aan kunstgras blijkbaar. Wel scoorden we snel de 0-1, Ronald wist met een bekeken schot over de keeper te scoren, echter even zo snel was de stand weer gelijk, door niet goed verdedigen schoot Farmsum de 1-1- binnen, volgens onze grensrechter Jan Nitters uit buitenspel positie maar de scheidsrechter keurde de goal goed. Langzamerhand kregen we het spel beter onder controle en wisten we de druk op te voeren. In de 27e minuut scoorden we de 1-2. Hans Nitters wist goed door te breken in de zestien en de bal op Alexander te spelen, die vervolgens met buitenkant voetje in de korte hoek wist binnen te tikken.
In de 2e helft kwam Farmsum er bijna niet meer aan te pas, de organisatie stond goed en in de 65e minuut wist Jesper met een fraai schot de 1-3 aan te tekenen. Toen vervolgens in de 70e minuut Arjan op aangeven van de hardwerkende Harold de bal binnen kon tikken was de wedstrijd gelopen, 1-4. Uiteindelijk bleef het bij deze stand, ondanks dat er nog wel een aantal kansen werden gecreëerd. Al met al een lekkere en nuttige oefenpot op deze koude eerste  zondag in februari.
Voor meer foto`s zie onze facebooksite (link )