PJC bekert verder ten koste van Weerdinge

Scheidsrechter

Bos, B.

Accommodatie

Onbekend

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen 4e klasser Weerdinge op het programma. In deze wedstrijd werd bepaalt wie de groepswinnaar zou worden en het beker avontuur zou voorzetten. Beide teams hadden hun eerste 2e wedstrijden met zeer ruime cijfers gewonnen. PJC wist vorige week met 10-2 te winnen van Buinerveen, waar Weerdinge met 11- 0 van Veelerveen wist te winnen en in de midweekse wedstrijden wisten wij eveneens met 0 -11 van Veelerveen te winnen terwijl Weerdingen zelfs met 12-0 van Buinerveen won. Weerdinge dat dus aan de wedstrijd met een beter doelsaldo begon en derhalve aan een gelijkspel genoeg zou hebben om verder te gaan. Voor ons telde alleen de winst. Doestelling duidelijk dus.  Weerdinge begon sterk aan de wedstrijd en wist gedurende de 1e helft meer balbezit te hebben, echter de organisatie bij ons stond goed en tot echte scoringskansen wist Weerdinge niet te komen. Een aantal keren wisten we zelfs in de tegenstoot gevaarlijker voor hun doel te komen, maar  het vizier van onze spitsen stond nog niet op scherp. De ruststand was derhalve ook 0-0.

In de  2e helft was er een ander spelbeeld, Weerdinge verloor een beetje de grip op de wedstrijd en wij werden de betere ploeg. Dit resulteerde in een aantal kansen echter we gingen hier niet goed mee om er werd zodoende niet gescoord. Gaandeweg de wedstrijd kwam Weerdinge weer iets beter in het spel en werd het een zeer open wedstrijd. Beide partijen gingen voor de winst. De winst die uiteindelijk aan onze zijde viel, een onderschepping door Erwin Buurmeijer die goed door ging en vervolgens Harold Hut in stelling bracht, die vervolgens de bal in de korte hoek binnen schoot. Weerdinge protesteerde voor buitenspel, echter de overigens goedleidende scheidsrechter Bos wees gedecideerd naar het midden en wimpelde de protesten af. 84e minuut 1-0.  Hierna volgden nog enkele hachelijke minuten, maar de verdediging van PJC hield goed stand en met deze uitslag waren we door in de beker.

De toeschouwers kregen een leuke en mooie wedstrijd voorgeschoteld, waarin PJC liet zien klaar te zijn voor de competitie. Volgende week de thuiswedstrijd tegen WEO.