Scheidsrechter

Cleveringa, J.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de lastige wedstrijd tegen Sellingen op het programma. Sellingen dat vorig jaar nog de nacompetitie wist te halen en zeker ook dit seizoen weer voor de prijzen wil en zal strijden.

Het bleek een echt voetbalgevecht te worden met twee ploegen die goed kunnen maar ook willen voetballen. Erwin Buurmeijer  opende in de 24e minuut de score voor PJC door een hard schot in de rechter beneden hoek, 1-0 PJC. Bij Sellingen dat moest aantreden zonder een aantal basisspelers  stond de organisatie goed en was er moeilijk door te komen. Het geluk was ook niet aan onze zijde toen een goed lopende aanval eindigde met een schot op de paal en vervolgens de rebound tegen de lat. Sellingen ging niet bij de pakken neerzitten en bleef voetballende oplossingen zoeken en het lukte hun dan ook om in de 36 minuut de 1-1- binnen te schieten. Beide partijen krijgen de nodige kansen  echter beide keepers wisten in resterende tijd hun doel schoon te houden.

Ruststand 1-1

Na de thee eenzelfde spelbeeld, PJC voetballend iets beter en Sellingen afwachtend. Belangrijk was het om de rust te bewaren en goed om te gaan met de kansen die er zeker zouden komen. Beide partijen wilden voor de winst gaan en in een hoog tempo golfde het spel af en toe op en neer. Als dan in de 64e minuut Bart Harms over de knie gaat van een verdediger van Sellingen en dit ook nog eens binnen de zestien gebeurd, mag Erwin Buurmeijer  vanaf 11 meter aanleggen voor zijn 2e van de middag en de 2-1 op het bord laten noteren. Direct na de aftrap weten we weer toe te slaan en binnen een minuut staat de 3-1 op het bord, als Arjan Japenga binnen schiet. Hierna vergeten we het af te maken , Sellingen gaat voor de aansluitingstreffer en geeft veel ruimte weg, dit levert een aantal kansen op, echter zowel Arjen als Erwin verzuimen om de definitieve genadeklap uit te delen. Als we Sellingen dan ook nog eens gaan helpen en zij een te korte terugspeelbal  onderscheppen en de 3-2 in de 87e minuut aantekenen, wordt het nog even hectisch. Sellingen probeert het nog en veren nog eens op als een kopbal erin lijkt te gaan, echter Vincent Bakker weet de bal uit de bovenhoek te plukken. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor het einde en zijn de 3 punten binnen. Voor het publiek een leuke en aantrekkelijke wedstrijd tussen 2 voetballende ploegen, waarin PJC uiteindelijk aan het langste eind trok. Als dan ook nog eens de uitslagen van de andere wedstrijden binnen komen  en deze gunstig blijken uit te vallen is het nog even gezellig nazitten en te genieten van een heerlijke voetbalmiddag.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina ( link )