Scheidsrechter

Koerntjes-Smid, H.L.M.M.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Bareveld op het programma. Bareveld, dat zichzelf tot titelkandidaat bombardeert vooral na de grote overwinningen op respectievelijk Veelerveen en JVV, moest zich herstellen van het verlies vorige week tegen BNC.

Het begin van de wedstrijd begon hoopvol binnen 7 minuten 2 dotten van kansen echter zowel Erwin Buurmeijer als Bart Harms wisten alleen voor de keeper niet te scoren.  Bareveld dat niets anders wist te doen dan te pas en te onpas op  een niet normale fysieke manier ons het voetbal onmogelijk te maken, hierbij geholpen door de scheidsrechter die dit allemaal toeliet, kreeg pas inde 37e minuut hun echte eerste opgelegde kans. Buiten een paar uitvallen die tot niets leiden waren zijn nog niet gekomen. Veel werd er van hun kant getolereerd., alsof er van opzet sprake was. Waar er van hun kant veel werd toegelaten werd er aan onze kant snel met kaarten gestrooid, Rik Roelfsema Hans Nitters en Harold Hut waren hier het slachtoffer van. Dit leidde tot vele irritaties zowel in als buiten het veld. De eerste helft werd volledig door ons gedomineerd echter er werd verzuimd om de trekker over te halen en Bareveld bleef in leven.

De tweede helft werd gestart met dezelfde energie als de eerste was geëindigd, een beter voetballend PJC, dat echter steeds meer moeite kreeg om kansen te creëren. Arjan Japenga was nog het dichtst bij een goal als hij in de 65e minuut uit een hoekschop tegen de keeper aankopt en in de 75e minuut  de bal uit een kluts in de voeten krijgt en deze niet goed raakt waardoor de opgelegde kans verloren gaat. Als dan in de slotminuten Bareveld er iets meer uit kan komen en een voorzet op ongelukkige wijze door Rik Roelfsema in eigen doel wordt gewerkt is het weer die oer oude voetbal wet die aangeeft dat als jezelf nalaat om te scoren, je….. na ja vul maar in. 80e minuut 1-0 dus en nog 10 minuten om hier iets aan te doen. Joey Piening was inmiddels ingevallen voor de moegestreden Jesper Eerens en in de slotfase wordt Arjan gewisseld voor Roy Schuur. Maar ook deze wissels konden het tij niet keren.

Na exact negentig minuten wist de scheidsrechter wat hem te doen stond en floot hij voor het einde van ZIJN wedstrijd. Een wedstrijd waarin je moet toegeven dat we ons zelf te kort hebben gedaan en verzuimd hebben om vroeg te scoren en vervolgens daarmee de tegenstander in de wedstrijd houden. Dat is waar we vanaf moeten, dan maakt het ook niet uit wat voor scheidsrechter er loopt.

Volgende week spelen we thuis tegen het verrassend goed spelend Gasselternijveen.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina.(link)