Matige overwinning op rode lantaarndrager JVV

Scheidsrechter

Dam, G. van

Accommodatie

Onbekend

Op deze gure decemberdag  na pakjesavond was iedereen waarschijnlijk nog in de waan dat er vandaag ook nog  cadeautjes  weg werden gegeven, maar  hierin had JVV geen zin. Hard werkend en spelend naar hun vermogen werd er getracht om vandaag met zo min mogelijk te verliezen. PJC was vanaf het begin de bovenliggende partij en wie de 3 punten mee naaf huis zou nemen was vanaf minuut 1 wel duidelijk. JVV kwam alleen maar aan verdedigen toe en PJC speelde ondermaats, mede door de weersituatie(harde wind) en het slechte veld. Veel balbezit dus maar in een te laag tempo en hierdoor geforceerd zoeken naar  een doelpunt. In het 1e kwartier waren er wel de nodige kansen maar zoals gezegd de scherpte ontbrak of de keeper van JVV stond iedere keer op de juiste plaats. In de 17e minuut is het dan wel raak als Erwin Buurmeijer  vanaf de middenlijn een bijna vrije doortocht krijgt en vervolgens vanaf de rand 16 diagonaal in de bovenhoek raak schiet. 0-1 een bevrijdende goal zou je zeggen, echter het spel bleef ondermaats en de kansen werden niet benut.

Na de rust eenzelfde beeld een oppermachtig PJC maar in de afronding onmachtig. En JVV  dat met veel mensen rondom en in  hun eigen 16 met alle middelen  proberen om geen tegengoal meer te krijgen. Enig hulp daarbij van de scheidsrechter was voor hun een dankbaar geschenk, want tot zeker 2 keer toe werd er binnen de beruchte lijnen een  overtreding gemaakt die normaal gesproken tot een strafschop zou leiden.  Dit alles was geen excuus voor het niet uitbreiden van de score, zoals gezegd de scherpte was er vandaag niet.  In de 66e minuut weten we dan eindelijk de 0-2 binnen te schieten als Harold Hut de bal uit een scrimmage voor de voeten krijgt en binnenschiet. Het ver volg blijft als voor die tijd, veel balbezit maar onmachtig in het uitbreiden van de score en uiteindelijk is iedereen blij als de scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en we de 3 punten mee naar Nieuwe Pekela kunnen nemen.

Een wedstrijd om snel te vergeten en vervolgens weer vooruit te kijken naar volgende week als er wederom een uitwedstrijd op het programma staat en wel tegen Oldambster Boys uit Nieuw Scheemda.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina ( link )