Scheidsrechter

Venema, G.

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie voorjaarsdag moesten we aantreden tegen Drieborg en konden we hopenlijk onze kater van de verloren wedstrijd tegen BNC een week eerder misschien wegpoetsen. Drieborg dat door hun slechte conditie van hun veld nu pas de 2e thuiswedstrijd sinds november van het vorig jaar kon spelen. De eerste wedstrijd werd met behoorlijke cijfers gewonnen echter dit was geen garantie dat het nu ook zo zou lopen.
We begonnen sterk aan de wedstrijd, vanaf het begin veel balbezit en Drieborg werd direct onder druk gezet, dit leverde de nodige kansen op echter het vizier stond nog niet op scherp. In de 17e minuut is het dan toch 0-1 als Harold Hut attent reageert, nadat de keeper van Drieborg een inzet van Gert Jan Lesterhuis niet goed weet te verwerken. Hierna neemt het spel iets af en gaan we steeds meer mee in het tempo van Drieborg. Desondanks blijven we de bovenliggende partij en weet Drieborg eigenlijk niet eens echt dreigend te worden en niet 1 kans te noteren. Wij krijgen nog wel een aantal kansen maar weten ook niet meer te scoren voor de rust.
Na de thee word er geprobeerd om in een hoger tempo te spelen en de 0-2 te scoren, echter we krijgen wel de nodige mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. Tevens begon de veldconditie een rol mee te spelen, goed voetbsal was bijna niet meer mogelijk. En natuurlijk bij het uitblijven van de 0-2 kreeg Drieborg steeds meer hoop en werd dan ook brutaler en feller in hun spel. Het voetbal werd al met al een beetje rommelig. Maar ook  in de 2e helft bleef het van Drieborg zijde bij dreiging, want een serieuze kans leverde het niet op, wat dat betreft had onze keeper een eenvoudige middag. In de 70 minuut wordt de moegestreden Bert Hut vervangen door Arjan Japenga en met deze wissel ons spelstijl ook gewijzigd. Dit levert direct weer een aantal doelpogingen op en het is dan ook de invaller die in de 85e minuut de verlossende 0-2 kan binnen schieten. Wedstrijd gelopen, aangezien Drieborg niet bij machte is om het spel dusdanig naar zich toe te trekken om het ons nog moeilijk te maken.
Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Wedde op het programma, een wedstrijd die crusiaal kan zijn voor het verder verloop van de competitie. Vervolgens spelen we doordeweeks op 14 april thuis tegen Bareveld.

Voor foto`s kij op onze facebook pagina (link)