Scheidsrechter

Boer Rookhuizen, R.

Accommodatie

Onbekend

Op deze prachtige voorjaarsdag stond de topper tegen koploper Wedde op het programma, een belangrijke wedstrijd aangezien er bij verlies Wedde 4 punten (met nog een wedstrijd minder gespeeld) los van ons zou komen. Daarnaast zou WEO bij winst ons ook voorbij gaan in de stand. PJC begon goed aan de wedstrijd vanaf het begin was er de strijd die nodig was in dit soort wedstrijden te spelen, echter al snel zette de scheids een toon op de wedstrijd door Ricardo Buitelaar in de 4e minuut al geel te geven(scheids stond te ver af om goed te kunnen constateren dat hij gewoon de bal speelde) . Wedde speelde vervolgens iets makkelijker en wist iets meer balbezit te creëren en  middels een afstandschot in de 8e minuut ontstond hun 1e doelpoging,  Vincent Bakker stond echter z`n mannetje. In deze fase wel veel corners voor Wedde, maar tot groot gevaar leidde dit niet. Gaande weg de 1e helft was het PJC dat steeds meer grip op de wedstrijd kreeg, een crosspass van Bert Meijer werd niet goed verwerkt door Bart Harms waarna diens schot naast ging, vervolgens was het weer Wedde dat een vrij bal vanaf de rand zestien wederom gestopt zag worden door Vincent. Hierna ontstonden er een paar kansjes voor PJC echter zowel Bert als Harold Hut wisten de bal niet vol te raken. In de 29e minuut is het dan toch raak en wel voor Wedde als hun spits 2 verdedigers te slim af is en de 0-1 binnenschiet. PJC blijft aanvallen en heeft het geluk niet aan hun zijde. Helemaal niet als Bert een voorzet bij de 2e paal goed aanneemt en op het moment dat hij wil uithalen, van achteren wordt aangetikt waardoor hij dusdanig uit balans raakt en een scoringskans wordt ontnomen en de scheids verzuimt om te fluiten voor een strafschop en in de daarop volgende situatie een overtreding van Harold Hut zeer zwaar wordt bestraft met rood is dit cruciaal in de wedstrijd.  De ruggen worden gelukkig gerecht en in de resterende minuten van de 1e helft moet Wedde alle zeilen bijzetten en zelfs tot 2 keer toe en inzet van de lijn halen om de nul te houden. In de rust wordt Gert Jan Lesterhuis vervangen door Arjan Japenga een aanvaller erbij, aangezien er voor ons op dat moment niets te verliezen valt.  Een zware opgave voor de ploeg tegen een moeilijk te bespelen Wedde. Direct na de rust is het bijna raak. Bert Hut legt de bal goed terug op Arjan Japenga echter zijn schot wordt door hun keeper gekeerd. In de tegenstoot weet Wedde echter wel te scoren. Bij het niet goed wegwerken binnen de zestien wordt in de 47e minuut de 0-2 binnen geschoten. De genadeklap zou je zeggen, maar opnieuw worden de ruggen gerecht en met 10 tegen 11 weet PJC zelfs het betere voetbal op de mat te leggen. Wedde wordt onder druk gezet en de jacht op de aansluiting ingezet.In de 50 minuut is het dan ook zover, er is wel een handsbal binnen de zestien  en dus een strafschop voor nodig, welke Bert Hut weet te benutten. 1-2. Wedde komt er alleen maar uit met lange ballen en weet ondanks de man meer situatie niet de vrije man te vinden. Echter met de snelheid van hun spitsen  blijft dit altijd een gevaarlijk wapen. In de 72e minuut weten ze dan ook de 1-3 te scoren echter wordt deze wegens buitenspel afgekeurd. Kort hierna is het dan wel raak. Een voorzet wordt bij de 2e paal in gekopt en er is weer een verschil van 2 doelpunten (76e min. 1-3). PJC blijft met veel inzet en bij vlagen goed combinatie spel Wedde onder druk zetten. Aardig wat kansjes worden gecreëerd maar zoals al eerder gezegd het geluk niet aan onze zijde. In de 85e minuut weten we nogmaals de aansluiting te vinden als Joey Piening goed binnen schiet. (2-3) en in de resterende minuut persen we alles er nog uit om minimaal een gelijk spel te halen. Bij Wedde is halverwege de 2e helft bij sommige spelers de pijp al leeg, maar op karakter weten zij dan de eindstreep te halen.  Wederom met lege handen, tegen een voetballend zwaar tegenvallende koploper, een onterechte uitslag waar een gelijkspel op z`n minst verdiend was geweest.  Maar een ongeschreven voetbalwet, zoals wellicht door de ons te vroeg ontvallen Johan Cruijff  als volgt verklaard zou worden: “Als je er 1 meer scoort in de goal van je tegenstander dan dat zij bij jou doen, heb je gewonnen”. Alles nu richten op het behalen van een periode of Wedde en Weo moet al dusdanig punten laten liggen, maar zoals de situatie er nu voor staat is de kans op rechtstreekse promotie wel heel erg minimaal.

Donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen Bareveld op het programma, terwijl we zondag de uitwedstrijd tegen Sellingen spelen.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)