Scheidsrechter

Bloem, H.C.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de laatste competitie wedstrijd op het programma en wel tegen Veelerveen.

De eerste beide confrontaties (beker en competitie) werden met grote cijfers in ons voordeel beslist, echter dit was geen garantie dat dit nu ook zo maar even zou gebeuren.

PJC begon sterk aan de wedstrijd en wist Veelerveen direct onder druk te zetten en de score te openen. Hans Nitters werd op rechts de diepte in gestuurd en zijn lage voorzet werd goed op waarde geschat door Bert Hut die al in de 5e minuut de 0-1 binnen tikt. Hierna volgden nog enkele kansen maar voor de rust werd er niet meer gescoord. Mede een oorzaak hiervoor was dat PJC in een te laag tempo de bal liet rondgaan en Veelerveen hierdoor gemakkelijk kon verdedigen. De thuisploeg was zelfs nog het dichts bij een score als halverwege de 1e helft de spits van Veelerveen alleen doorgang krijgt richting Vincent  en vervolgens tot geluk van PJC  de bal aan de verkeerde kant van de palen langs schiet.

De tweede helft wederom veel balbezit voor PJC het tempo ligt iets hoger, echter de scherpte is er niet. Als dan Hans Nitters in de 60e minuut de 0-2 binnenschiet is de wedstrijd ook haast gelopen. Veelerveen  is niet bij machte het spel te maken en probeert alleen met lange halen gevaarlijk te worden, echter onze verdediging was alert en stond eigenlijk geen kans meer toe.  In de slotfase is het dan nog een keer Hans Nitters die scoort en de 0-3 op het scorebord laat zetten(89e min.)

Een degelijke overwinning,  de 3e plek in de competitie en het spelen van de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse  is binnen . Dan moet er wel uit een ander vaatje worden getapt. Zondag 22 mei staat de eerste van twee wedstrijden tegen Gieterveen op het programma   Er zal eerst en thuiswedstrijd worden gespeeld waarna op zondag 29 mei de return staat gepland.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebookpagina (link)