Scheidsrechter

Mulder, H

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten we het in de 1e knock-out ronde van de beker opnemen tegen  hoofdklasser Achilles 1894 uit Assen. Een schier onmogelijk opgave om de volgende ronde van de beker te halen. Uitgaan van de situatie was het belangrijke om de tegenstander met veel  bravoer en lef tegemoet te treden, zorgen dat de organisatie goed stond en vooral  GENIETEN was het advies.

Waar je in dit soort wedstrijd probeert om zolang mogelijk de nul te houden was het vandaag in de 2e minuut al mis. Een vrije bal werd keurig over de muur en onhoudbaar voor Vincent binnen geschoten en de  0-1was een feit. Echter door deze vroege tegentreffer liet wij ons niet uit het veld staan en we bleven vanuit een goede organisatie mee voetballen, bij vlagen liepen we zelfs goed te combineren en ging het balletje van voet tot voet. Wat ons echter niet lukte was om daadwerkelijk dreigend te worden. Achilles was duidelijk de bovenliggende partij maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken veel speler van hun wilden de bal brengen naar hun medespeler en daarvoor stond onze verdediging te goed en waar nodig stond  Vincent zijn mannetje. Er werd dan ook weinig door hun gecreëerd en we bleven redelijk eenvoudig overeind. Als zij dan toch de 0-2 scoren(38e minuut) is er nog geen man overboord en gaan we de rust in om ons op te laden voor de 2e helft.

Ruststand 0-2.

Helaas voor ons moesten Gert Jan en Bert Meijer in de rust in de kleedkamers achter  blijven,   omdat ze beiden niet ongeschonden uit de strijd waren gekomen en hun plekken werden door Jesper en Willem ingenomen. De organisatie werd hierdoor iets gewijzigd maar bleef goed overeind staan.  Achilles probeerde met snellere balcirculatie  de score uit te breiden maar we bleven redelijk goed overeind. In de 61e minuut scoren zij dan de 0-3 als een aanvaller alerter reageert als onze verdedigers wanneer hij een bal tegen de lat beter inschat en vervolgens redelijk eenvoudig kan binnen tikken. Hierna worden wij zelfs brutaler richting de goal van Achiilles,  een vrije trap van Erwin word door de keeper gepakt en kort hierna krijgen we een hele grote kans als Harold alert reageert op een door hun keeper losgelaten bal na een geweldig schot van Hans. De keeper hersteld zich echter goed en weet de rebound van Harold goed te pareren.  Vervolgens merk je dat de krachten aan onze zijde een beetje wegvloeien, maar de organisatie blijft overeind.  In de 82e minuut weten zij wederom te scoren als een afstandschot door Bart wordt geblokt en de bal pardoes in de voeten komt van een speler van hun die vervolgens beheerst binnen schiet. De 0-5 valt redelijk snel hierna en in de 85e minuut is het dan zover. Wij blijven voetballen en weten uiteindelijk de score tot 0-5 beperkt te houden. Een score waarvan je tegen een hoofdklasser spelend  mag spreken van een kleine nederlaag en winst voor ons, mede gezien het vertoonde spel en inzet en de positieve uitstraling  die de spelers toonden gedurende de gehele wedstrijd. Met opgeheven hoofd kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd. De tegenstander was beter, maar had ook gehakt van ons kunnen maken.

Vele tevreden mensen verlieten het sportpark, de tegenstander omdat ze gewonnen hebben, de vele toeschouwers omdat ze toch een leuke wedstrijd hebben gezien en onze spelers  omdat ze de schade beperkt hebben gehouden. Na de wedstrijd was er nog live muziek in de kantine  en kreeg onze sponsor nog een cadeau in de vorm van een elftalfoto op canvas van de selectie aangeboden.

Volgend week is er weer competitie en moet we uit naar THOS in Beerta.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)