Scheidsrechter

Haas, R.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen het net niet gepromoveerde Wedde op het programma. Je zou haast kunnen spreken van een topper, gezien de ranglijst waarin beide ploegen nog ongeslagen stonden. echter als je de wedstrijd hebt bekeken was het geenszins een topper. Geholpen door de vroege goal (5e minuut Harold Hut na goed doorzetten van Kevin Weerd) kon PJC makkelijk overeind blijven, geen storm van Wedde, nog geeneens een briesje. De ploeg hinkte op twee gedachten wel druk/ geen druk en hierdoor kon PJC de bal vrij eenvoudig rond spelen en hun kans proberen te pakken  De organisatie aan PJC zijde stond goed en Wedde was niet in staat hun anders zo gevaarlijke spitsen in stelling te brengen. Enige wapenfeit was een een voorzet de bij de 1e paal door keeper Veentjer uit de hoek werd getikt. De keeper van Wedde daarin tegen moest een aantal keren handelend optreden en het is dat PJC niet goed met de kansen omsprong waardoor de 0-1 als ruststand op het scorebord bleef staan.
Na de rust probeerde Wedde te forceren, achterin meer risico`s en meer druk naar voren, echter de verdediging van PJC bleef redelijk eenvoudig overeind. Daarin tegen waren de uitbraken van PJC wel steeds gevaarlijk en het was in de 60e minuut dan ook raak. Bart Harms werd de diepte in gestuurd door Hans Nitters en beheerst werd de bal langs de uikomende keeper van Wedde getikt, 0-2. wedstrijd op slot. Wedde probeerde van alles, echter pas in de 70e minuut was er een schot op het doel van keeper Veentjer, Alle ander schoten gingen of ver over of ver naast. PJC gaf geen krimp en had zelfs de mogelijkheden om zichzelf nog meer te belonen, echter ging slordig om met de geboden kansen. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning op een concurrent voor een bovenste plaatsen. Enige smetje op de wedstrijd was naast de vele onterecht gegeven kaarten, het uitvallen van Kevin Weerd, die na nader onderzoek in het ziekenhuis waarschijnlijk zijn neus gebroken heeft en  een lichte hersenschudding aan het duel overhield. Sterkte Kevin ! .
Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en wel in en tegen Borgercompagnie, dat vandaag met maar liefst 1-12- van Veelerveen wist te winnen.

Voor meer foto`s kijk op onze facebookpagina (link)