Scheidsrechter

Kuipers, J.

Accommodatie

Onbekend

Ook vandaag wist PJC weer de 3 punten mee te nemen naar Nieuwe Pekela, vorige week nog de lastige uitwedstrijd tegen Wedde en nu stond de wedstrijd tegen Borgercompagniec op het programma. De tegenstander heeft na een aantal jaren op lager niveau te heben gespeeld weer een acceptabel elftal op de been om weer in de standaardklasse mee te spelen en PJC was dus een gewaarschuwd team. Vanaf het begin was het duidelijk dat er 2 voetballende ploegen tegen over elkaar stonden en was het zaak om de organisatie goed te hbben, beide teams begonnen onzeker aan de wedstrijd  en het was PJC dat de eerste kans kreeg echter Borgercompagnie die het eerst scoorde, hier was wel de hulp van een PJC verdediger voor nodig want het was Ronald de Jonge die zo onfortuinlijk was om de bal in de 9e minuut in eigen goal te tikken. PJC rechte echter de rug en wist al snel de gelijkmaker te scoren. Harold Hut was er als de kippen bij om een te korte terugspeelbal te onderscheppen en de keeper uit te spelen 1-1 (13e minuut) Het spel golfde heen en weer, beide ploegen dreigend en aanvallend. In de 23e minuut krijgt PJC een vrije bal op zo'n 25/30 meter van de goal en Bert Meijer weet deze subliem te nemen, strak in de bovenhoek, een juweel van een doelpunt. Lang kon PJC hier niet van genieten. Wederom hielp een speler van PJC de tegenstander weer in het zadel, nu was het Hans Nitters die te kort terug speelde en in de scirmmage die onstond werd de bal binnen gewerkt 2-2 (36e minuut). Wederom de rug rechten en hoe,binnen tien minuten werd de wedstrijd compleet op z'n kop gezet. Allereerst wist Harold na een fraaie aanval over rechts een voorzet van Bart Harms goed binnen te tikken 2-3 (39e minuut) en vervolgens wist Hans Nitters de bal te onderschepen en en stelde hij Harold Hut in stelling om de 2-4 binnen te schiten (44e minuut). Als dan vervolgens Bert Meijer via een prima combinatie met Alexander Norder de 2-5 binnenschiet (45e minuut)  is het prima rusten.
Belangrijk natuurlijk zo vlak voor de rust. Na de thee starte PJC iets te gematigd, Borgercompagnie kreeg meer druk en weet uiteindelijk in de 57e minuut de 3-5 binnen te schieten en krijgt weer hoop. Maar vervolgens geeft PJC geen krinp meer, wat Borgercompagnie ook probeerde, het lukte niet. Als PJC dan ook nog eens uitloopt na 3-7 door scores van Henk Blaauw, die de bal goed diagonaal binnenschiet(64e minuut) en Harold Hut die denkt het op de zelfde manier als Henk te moeten doen(74e minuut), is de wedstrijd gelopen. Borgercompagnie blijft echter combineren en probeert er alles aan, maar moet ook veel ruimte weggeven, ruimte waar PJC goed mee weet om te gaan, alleen de daarbij onstane kansen niet meer. Uiteindelijk een verdiende overwinning van een beter georganiseerd voetballend PJC. Volgende week de derby tegen buurman DWZ dat vandaag met maarl iefst 1-7 klop kreeg van Meeden.

Voor meer foto`s kijk op onze facebook pagina (link)