Scheidsrechter

Vries, H.M. de

Accommodatie

Onbekend

Na een pauze weekend(vorige week inhaalprogramma) stond er vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma en wel tegen het laag geklasseerd staande JVV. JVV  dat naar Nieuwe Pekela kwam met de gedachte dat er verloren zou gaan worden, echter de intentie om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Vanaf het begin was het duidelijk wat voor wedstrijd het zou gaan worden, PJC beter en JVV proberend zolang mogelijk de nul te houden. Echter in de 10e minuut werd de 1-0 al gescoord. Bart Harms was zijn tegenstander te snel af en het was een koud kunstje voor Harold om binnen te tikken. JVV probeerde met veel mensen achter de bal te voetballen en PJC veel balbezit maar ging hier niet goed mee om, met name in de afwerking was men te gehaast en in plaats van de combinatie goed uit te voeren tegen een veelal man meer situatie, ging men over tot eigen succes, wat niet altijd een gelukkige keuze was. JVV  bleef lang overeind echter vlak voor rust was er ineens de versnelling van PJC. Eerst wist Harold een schot van Bert Meijer nog dusdanig van richting te veranderen voor de 2-0 (45e minuut) en vervolgens in de direct daarop volgende aanval wist Harold middels een slalom op de achterlijn de bal bij Ricardo Buitelaar te brengen zodat deze eenvoudig de 3-0 kon binnen tikken(46e minuut).

Na de thee was het vanzelf sprekend dat PJC weer de boventoon voerde en in de 49e minuut was het al 4-0 en wederom Harold Hut die scoorde, nu na een assist van Henk Blaauw. In de fase hierna werden er veel kansen gecreëerd echter de scherpte ontbrak. JVV probeerde wat het kon maar was niet in staat om keeper Bert Veentjer nog aan het werk te zetten. In de slot fase werd het verschil nog groter. Eerst was er nog de hulp van een verdediger van JVV, die een voorzet van Rik Roelfsema knalhard achter zijn eigen keeper kopte(86e minuut) en in de slotminuten mocht ook Gert Jan Lesterhuis zijn goaltje mee te pikken(nadat er al eerder een wegens buitenspel (?) was afgekeurd ) en in de 89e minuut de eindstand op 6-0 te bepalen. Zoals de titel al aangeeft een eenvoudige overwinning, volgende week wacht ons een tegenstander van een ander kaliber als we moeten aantreden tegen de nummer 2 namelijk SPW. De ploeg uit Stadskanaal heeft weliswaar 4 punten minder , doordat het 2 keer heeft gelijk gespeeld, maar heeft ook nog steeds net als PJC geen wedstrijd verloren.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)