Scheidsrechter

Koning, E.

Accommodatie

Onbekend

Na een kwartier hadden de aanwezigen op sportpark ‘Noord’ in Stadskanaal het beste van Rodan Farrell al gezien. Na een fraaie individuele actie maakte de clubtopscorer met een bekeken schot de 1-0 voor SPW tegen koploper PJC. In het vervolg van de enerverende wedstrijd kwam Farrell niet voor. Sterker, zijn directe tegenstander Alexander Norder groeide uit tot man van de wedstrijd, die in 3-3 eindigde.

Scoreverloop
Wie met die uitslag het beste kon leven? Ongetwijfeld PJC. De afstand met SPW blijft immers onveranderd en gezien het scoreverloop lag dit lange tijd niet voor de hand. Want SPW stond na vijftig minuten met 3-0 voor. Normaal gesproken een kwestie van uitspelen, maar in het laatste uur nam de druk op de Knoalsters toe en leek zelfs een nederlaag nog mogelijk. Toch kreeg SPW in de slotfase zelf ook een grote kans op de winnende treffer, toen Erik Meijer een corner tegen de lat kopte. Op basis van de gehele wedstrijd was dit echter te veel van het goede geweest.

Schuiver Farrell
SPW had zich tegen de nog ongeslagen koploper een goed strijdplan aangemeten. Op het middenveld werden veel duels gewonnen en ook de defensie stond zijn mannetje. Wanneer de blauwhemden dan de bal veroverden werden de aanvallers, Jelmer Valk en Rodan Farrell, aan het werk gezet. Met name Valk deed dit in het eerste bedrijf naar behoren: het eerste gevaar kwam van zijn voet, maar het schot ging over. Farrell deed het amper tien minuten later een stuk beter, door de openingstreffer te maken.

Trefzekere Antonio
PJC, voetbal-technisch de betere ploeg, had zichtbaar moeite met de speelstijl van SPW en kwam sporadisch tot kansen. Een schot van vormgever Ricardo Buitelaar ging voorlangs en doelman De Jonge werd door Evan de Hoop gered toen hij een vrije trap van diezelfde Buitelaar moest lossen. Nog voor de thee leek SPW zichzelf in een uitstekende positie te voetballen: Nani Antoni schoot met een bekeken schot raak in de verre hoek (2-0) en Farrell had zelfs de derde van de middag op zijn schoen: de inzet ging rakelings over.

Aanstaande nederlaag
Waar PJC zichzelf voornam om na de thee uit een ander vaatje te tappen, kreeg het al snel de deksel op de neus. Benjamin Eling mocht aanleggen van ruim twintig meter en tot zijn verrassing ging de vrije bal via de muur langs doelman Veentjer: 0-3. Toch legden de Pekelders zich niet neer bij de aanstaande nederlaag en onder aanvoering van linksback Norder werd de aanval gezocht. Een duwfout op Norder werd bestraft met een penalty, maar deze buitenkans was niet besteed aan Harold Hut.

Veel duels
SPW dacht hiermee het grootste gevaar te hebben overleefd, maar verkeek zich op de onverzettelijkheid van Norder: na een uur spelen kopte hij fraai de 3-1 tegen de touwen. PJC rook bloed en zette verder aan. Dit resulteerde in veel duels in de zone tussen de verdediging en het middenveld van SPW. Waar de Knoalsters voor de thee vaak als winnaar uit de strijd kwamen, werd men in het laatste half uur (te) vaak teruggefloten. Uit één van deze situaties wist Hans Nitters de aansluitingstreffer te produceren.

Onverzettelijke Norder
In het laatste deel van de wedstrijd ging het helemaal fout voor SPW, dat de druk van PJC steeds meer ging voelen. Het was uiteindelijk Alexander Norder die in een overvol strafschopgebied met een leep hakje de gelijkmaker op de borden zette. Met nog tien minuten op de klok ging de koploper op zoek naar de winnende treffer, die ook bijna werd gemaakt. De volley van Alexander Norder trof echter geen doel. Hierna kreeg Erik Meijer nog de eerder genoemde kopkans, maar tot extra goals kwamen beide hoogvliegers in 5F niet meer.

Onaardig
In de slotminuten van de wedstrijd leek het nog onaardig te worden tussen beide ploegen, waarbij arbiter Koning niet uitblonk in het zichzelf verplaatsen in de heren voetballers. Zo kreeg Benjamin Eling een gele kaart voor het te lang wachten met het nemen van een vrije trap. De gele kaart werd met tegenzin ontvangen, waardoor Koning besloot de aanvaller een tweede gele kaart te geven. Ook trainer Meijerman werd nog achter de boarding gestuurd door de arbiter van dienst. Een einde dat de spannende, stevige, maar zeker niet gemene wedstrijd niet verdiende.
(Bron FC Kanaalstreek)
Volgende wweek speelt PJC zijn laatste wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen Veelerveen

Voor meer foto`s kijjk op onze facebook pagina (link)