Dijk, T

Accommodatie

Onbekend

Ook in de 20e competitiewedstrijd van dit seizoen worden er punten meegenomen naar Nieuwe Pekela. Vandaag tegen het altijd lastige BNC uit Finsterwolde.
Na beide voorgaande wedstrijden relatief eenvoudig te hebben gewonnen wisten we dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moest worden en er een lastige hobbel worden genomen.
De neuzen de juiste kant op en gaan. BNC kwam redelijk sterk uit de startblokken en de 1e kans was ook voor de thuisploeg, echter keeper Bert Veentjer was op zijn hoede en wist goed te pareren. Hierna kwam PJC iets beter in de wedstrijd. BNC probeerde wel met veelal de lange pass hun spitsen te bereiken alleen de verdediging van PJC stond goed. In de 15e minuut werd de score geopend door PJC, een hoekschop van BNC werd goed afgeslagen en waar BNC veel mensen rond de zestien van PJC had, werd de omschakeling optimaal benut, Bart Harms wist een aantal verdedigers eruit te lopen en oog in oog met de keeper de bal breed te leggen op Ricardo Buitelaar die vervolgens beheerst binnen schoot.0-1. BNC moest meer risico`s nemen, wat veel ruimte opleverde voor PJC, het duurde echter tot aan de 42e minuut dat de score werd uitgebreid. Uit een corner werd in eerste instantie nog de bal van de lijn gehaald en vervolgens na de inzet van Hans Nitters wist de keeper de bal niet klem te krijgen en was Harold Hut attent om de 0-2 binnen te schieten.
Rust 0-2, een goede uitgangspositie voor de 2e helft.
Na de thee probeerde BNC met een aanvallender spelstijl nog te forceren, echter de verdediging van PJC gaf geen krimp. In de 63e minuut werd het 0-3 door Ricardo Buitelaar . Via goed doorzetten van Kevin Weerd (ingevallen voor Bert Hut) kwam de bal bij Ricardo , die vervolgens de bal met een mooi lobje over de keeper in de goal speelde. BNC  probeerde het nog wel alleen hun spel was te voorspelbaar om PJC echt in verlegenheid te brengen. En waar nodig wer er met man en macht verdedigd om de tegengoal niet te laten toestaan. In de 78e minuut wist BNC toch nog te scoren, maar tot echte verontrusting leidde dit niet. PJC wist de wedstrijd volwassen uit te spelen en zoals gezegd de punten mee naar Nieuwe Pekela te nemen.
Herdoor blijft de voorsprong op SPW 2 punten met dien verstande dat PJC 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.
Volgende week staat de thuiswedfstrijd tegen Bareveld op het programma.

Voor meer foto`s kijk op onze facebookpagina (link)