Scheidsrechter

Wenting, J.

Accommodatie

Onbekend

Nadat `s morgens het 2e elftal hun titel hadden binnengehaald middels een 0-3 overwinning op Veendam 1894 4, was het `s middags de taak aan het 1e om dit ook te doen. Hiervoor was een overwinning of gelijkspel al voldoende, echter de nr. 2 van de competitie SPW was niet naar Nieuwe Pekela gekomen om dit zo maar even te laten gebeuren.
Vanaf het begin was het direct een echte wedstrijd, 2 teams dit er vol voor gingen. SPW was feller in de duels, maar het was PJC dat de 1e grote kans kreeg, echter Ricardo Buitelaar werd dusdanig gehinderd dat hij de bal niet vol meer kon raken. De scheids liet in de beginfase wel aardig veel toe met als gevolg dat Alexander Norder zich moest laten vervangen aangezien hij aardig dizzy was van een tik tegen zijn hoofd. In de tussentijd as SPW al op voorsprong gekomen middels een strafschop. Hierna kwam PJC iets beter in het spel met als gevolg een aantal hoekschoppen. Bij een van deze hoekschoppen komt de bal voor de voeten van Bart Harms die zijn schot op de lijn ziet worden gestopt door een speler van SPW, hands constateerd de scheids en de strafschop word door Hans Nitters feilloos binnengetikt(30e minuut 1-1). Hierna was het een open wedstrijd, beide ploegen probeerde er iets van te maken en het was PJC dat het dichts bij een voorsprong was. Een vrije trap wordt door Hans Nitters langs het muurtje en de keeper geschoten, echter om onverklaarbare reden moet de vrije schop worden overgenomen en gaat vervolgens naast, geen 2-1 maar rusten met 1-1.
Na de thee komt PJC goed uit de startblokken en weet SPW even onder druk te zetten, echter dit levert geen resultaat op. SPW komt onder de druk weg en krijgt meer overwicht in de wedstrijd. In de 58e minuut is het dan raak voor SPW, een afgeslagen bal komt voor de voeten van een SPW-er die vervolgens verwoestend uithaalt en de bal onhoudbaar voor keeper Veentjer in de bovenhoek knalt. PJC is even van slag maar recht de rug en krijgt hierna twee grote mogelijkheden om de 2-2 te maken maar om onverklaarbare redenen gaat de bal er niet. Hierna wordt het spel van PJC er ook niet beter op teveel mensen gaan uit de positie lopen met als gevolg dat er ruimte komt voor de snelle spitsen van SPW. In de 67 wordt het vervolgens 1-3 als er niet resoluut wordt verdedigd. Hierna is PJC het helemaal kwijt, het heeft niet meer de kracht om SPW echt de duimschoreven aan te draaien en mag blij zijn dat SPW het niet goed afmaakt en slecht met de kansen omgaat. Uit eindelijk na 97 minuten is er dan geen overwinning en geen gelijkspel, maar een terecht verleis tegeneen over negentig minuten beter SPW. Geen kampioenschap maar de voorsprong blijft behouden, nu nog maar 2 punten. Volgende week uit tegen Veerveen waar het kampioenschap dan bij een overwinning kan worden binnen gesleept.