Collectief en wilskrachtig sterk PJC wint met 3-2 van Heiligerlee.

Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een moeizame start in de competitie met 4 net niet nederlagen  en 2 overwinningen moest vandaag aangetreden worden tegen het uit de 3e klasse gedegradeerde Heiligerlee.
PJC kende ook vandaag de nodige personele problemen en tekende op voorhand voor een puntje.
Vanaf de aftrap in de eerste 10 minuten had PJC het dan ook moeilijke tegen een fel jagend Heiligerlee die ondanks het overwicht geen opgelegde kansen kon creëren omdat PJC een goed blok had staan.
Na een goed kwartier kroop het sterk PJC langzaamaan uit de verdedigende stellingen en liet in aanvallend opzicht steeds meer  van zich spreken.
In de 22e minuut kreeg PJC een hoekschop die door Harold Hut werdt binnen gekopt:1-0 voor PJC.
PJC bleef daarna de betere ploeg en had een licht overwicht waarin de mogelijkheden op een 2e treffer aanwezig waren.
Heiligerlee kreeg geen uitgespeelde kansen en gingen de ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor PJC.
RUST
2e Helft:
Heiligerlee kwam gebrand uit de kleedkamer en probeerde PJC meer onder druk te zetten wat ook gebeurde omdat PJC te ver terug ging lopen en zodoende Heiligerlee in het spel lieten komen..
In de 52e minuut werdt het eigenlijk vanuit het niets 1-1 door een lange bal achter de verdediging bijP JC.
PJC raakte niet in paniek  en herpakte zich met goed veldspel en de absolute wil de duels te willen winnen wat dan ook in de 66e minuut werdt beloond door de 2-1 te maken vanuit een vrije trap rond de 16 binnengeschoten door Maurice Gersonius .
Ondanks dat de druk op het PJC doel groter dreigde te worden hield PJC de linies goed gesloten tot aan de 77e minuut een speler van Heiligerlee onopgemerkt de 2-2 binnen kon schieten.
Dan is het even slikken natuurlijk maar eigenlijk direct van de aftrap via een lange bal van achterui bij PJC schatte Maurice Gersonius deze op waarde en tikte in de 78e minuut de 3-2 voor PJC binnen en zijn 2e van de middag.
Met nog 12 minuten en wat (10 minuten) naspeeltijd lagen de 3 punten voor het oprapen.Het zouden nog een paar angstige minuten worden .
In de 101e minuut floot de scheidsrechter dan eindelijk af en konden de 3 punten worden bijgeschreven .
Bijzonder nog te melden dat er 9 !!!! Gele kaarten werden uitgedeeld door de scheidsrechter , totaal overbodig en onzinnig gegeven kaarten die totaal  niet in het wedstrijd beeld pasten, zowel PJC en Heiligerlee begrepen deze “vreemde” beslissingen totaal niet.
Het staat de spelers van beide ploegen te prijzen dat deze heerlijke wedstrijd ook een heerlijke en “mannelijke” wedstrijd werd en ook is gebleven . Groot compliment daarvoor aan beide ploegen.