Scheidsrechter

Kamminga, E.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten we aantreden tegen een angstgegner van het vorig seizoen, want ondanks dat ze geen hoge klassering haalden, verspeelden we wel veel punten aan Thos(1e wedstrijd 1-1 en thuis met 0-1 verloren)
Van te voren werd dit dan ook nog door de trainer gememoreerd, met als gevolg dat we gewaarschuwd waren voor de kracht van de tegenstander. Mede doordat een aantal spelers niet aanwezig was(vakantie of het lopen van de 4 mijl) moesten we met 13 spelers afreizen richting Beerta en werd er een beroep gedaan op de jeugdige Gertjan Lesterhuis en Wilco de Haan.
Vanaf het begin wisten we echter behoorlijk wat kansen te creeren, maarr onze vizier stond niet op scherp. eindelijk in de 30 minuut was het dan wel raak, Alexander kwam goed door over de linker vleugel en plaatste de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Bert Hut die de bal alleen maar hoefde in te tikken 0-1. Doorgaan met waar we gebleven waren was het devies en dat gebeurde ook, veel druk op de verdediging van Thos leverde de nodige kansen op, maar zoals gezegd niet scherp genoeg voor de goal. Thos speelde alleen maar de lange bal op hun 2e beste mensen , hun spitsen, echter onze verdediging stond goed, op 1 momentje na, hun spits wist er door te komen en vanaf de rand zestien te schieten, maar Vincent wist de bal goed in te schatten en tikte deze uit de hoek. Vlak voor de rust kregen we een vrije trap op ongeveer 30 meter van de goal van Thos. Alexander en Pascal namen plaats achter de bal en het was uiteindelijke Alexander die de vrije trap nam en hoe, met een prachtig curve krulde hij de bal in de bovenhoek 0-2 vlak voor rust. In de rust werd duidelijk gemaakt dat we natuurlijk alert moesten zijn voor de druk die zou komen en dat we natuurlijk beter met onze kansen om moesten gaan. het eerste werd waarschijnlijk niet helemaal goed begrepen, want Thos wist in de 47e minuut de aansluitingstreffer te scoren 1-2. Vanaf de aftrap werd door ons direct de aanval gezocht en uit de hieruit voorvloeiende hoekschop was het wederom Alexander die, ditmaal met z`n hoofd, wist te scoren. 1-3. Gelukkig snel weer een marge van 2 goals. Thos probeerde nog wel te forceren echter met hun speelwijze was het allemaal te doorzichtig. De 2e helft ging redelijk gelijk op, alleen probeerden wij meer het balletje rond te laten gaan en via de vleugels gevaarlijk te worden en bleef Thos volharden in de lange bal richting hun spitsen. Gertjan Lesterhuis verving in de 70e minuut Niels. en Wilco verving in de 82e minuut Willem Bunk. Tussentijds kreeg Gert nog een dot van een kans maar door de gretigheid om te scoren, wist hij deze jammer genoeg niet te verzilveren. Kort erna was het dan wel raak, een hoekschop belande bij Gert die op zo`n 14 meter vanaf de goal de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek wist te plaatsen 1-4 wedstrijd gelopen.
Al met al een zeer goed teamprestatie. Op dit moment kunnen we stellen dat de competitie voorspoedig verloopt, maar voor de komende weken ligt een zwaar programma op ons te wachten,waarbij de eerst volgende tegenstander Wedde is, die op 26 oktober naar Nieuwe Pekela zal komen. Volgende week geen programma ivm inhaal/beker.
Voor meer foto`s zie onze Facebook pagina ( link )