Scheidsrechter

Groenewegen, R.M.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen Gieterveen op het programma, een voor ons redelijk onbekende tegenstander. Echter gezien hun uitslag van de vorige week waarin ze met maar liefst 10-0 van DWZ wisten te winnen, moest het voor ons duidelijk zijn dat dit geen tegenstander was waarvan je zomaar even punten kon pakken.
Vooraf werd dan ook aangegeven om hun niet te laten voetballen en scherp en fel in de duels te zijn. Of dit niet goed begrepen was of dat er ander dingen mee speelden is niet bekend, maar direct in de beginfase gaf Gieterveen al een waarschuwing af door binnen 10 minuten 2 keer de paal te raken.
Blijkbaar werden we hierdoor niet wakker geschud want door slecht  en afwachtend spel van onze zijde wist Gieterveen dan ook in de 15e minuut de 0-1 te scoren. En als ze dan vervolgens in de 17e en de 20e minuut de 0-2 en 0-3 binnen schieten, denk je even aan hun uitslag van de vorige week en hoop je dat ons dat bespaard blijft. Na deze goals wisselen Alexander en Rik Haan van positie waardoor er iets meer de angel uit het spel van Gieterveen wordt gehaald, maar we lopende in feite de gehele 1e helft achter hun aan en komen er niet aan te pas.
We mogen van geluk spreken dat er niet meer gescoord wordt en we met 0-3 de rust ingaan.
In de rust wordt er onder andere gesproken over het feit dat we ons moeten schamen voor het vertoonde spel en wordt er besloten om de 2e helft in een alles of niets poging te spelen en  er nog iets van proberen te maken. Rik Haan(lichtelijk ziek) blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door Calvin. In de 2e helft is het een heel andere wedstrijd, PJC dat veel meer naar voren speelt en de achterhoede van Gieterveen snel onder druk zet, krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en Gieterveen komt niet meer aan voetballen toe.
Toch krijgen we werderom een teleurstelling te verwerken als Pascal geblesseerd het veld moet verlaten. Met de nieuwe man Jesper in zijn plaats en samen met Alexander en Rick Roelfsema in de verdedigende linie, wordt er echter geen kans meer weggegeven. De ommekeer in de wedstrijd valt dan in de 55 minuut als Hans de bal op zo`n 20 meter vanaf de goal van Gieterveen  krijgt aangespeeld. Een wereldgoal is het vervolg, met zijn rug naar het doel staande plukt hij de bal uit de lucht en in een handeling/draai neemt hij de bal in een keer op de pantoffel en schiet deze strak in de bovenhoek. De keeper heeft hem waarschijnlijk alleen maar gehoord 1-3. Het geloof is terug en we gaan door met druk zetten en dit wordt dan ook beloond met de 2-3 als Arjan in de 62e minuut  binnen tikt. Als we dan in de 68e minuut  doordat Ricardo in de zestien onderuit wordt getrokken ook nog eens een strafschop krijgen en Bert Hut deze vervolgens binnenschiet is de 3-3 een feit. Loon naar werken in de 2e helft. Ricardo krijgt vervolgens ook nog een goede kans op de 4-3 maar gezien de 1e helft zou dit te veel het goede geweest zijn. Aan het eind van de wedstrijd zie je dat de krachten wegvloeien en is Gieterveen nog een aantal keren dreigend in de buurt van Vincent maar het blijft bij een gelijkspel. Na een 0-3 achterstand in de rust  en vervolgens op indrukwekkende wijze terugkomen op 3-3 verdient respect. Wellicht proberen om in de volgende wedstrijd vanaf het begin met dezelfde strijdlust als nu in de 2e helft te spelen, dan kunnen we misschien de 3 punten in huis houden. De volgende wedstrijd is de naar voren geschoven wedstrijd tegen SPW op zondag 16 november in Nieuwe Pekela.

Voor meer foto`s kijk op onze facebook pagina (link)