Scheidsrechter

Hassing, A

Accommodatie

Onbekend

Geplaagd door veel blessureleed moesten we vandaag aantreden tegen het mee bovenin draaiende BNC. Nadat er al in een eerder stadium een aantal spelers geblesseerd waren geraakt, kwam op zaterdag ook nog eens het afzeggen van Ronald(gebroken duim) en de mededeling van Calvin dat hij niet helemaal fit was. Er werd toch besloten om met laatstgenoemde te starten, echter dit pakte niet goed uit want na 5 minuten moest hij de strijd al staken en werd vervangen door Gert Jan. We probeerden vanaf het beginnen druk te zetten op hun verdediging en wisten ook de 1e kans te creëren, echter de 1e de beste tegenaanval  werd direct in een score omgezet, Calvin werd mede gehinderd door zijn blessure er uit gelopen en de voorzet werd bij de 2e paal door de spits van  BNC goed tegendraads ingekopt 1-0. Toen ook nog eens Vincent Kral geblesseerd raakte en we na 15 minuten een 2e wissel moesten toepassen, konden we onze tactiek, om BNC in een vroeg stadium onder druk te zetten, overboord gooien. Patrick Mik mocht zijn debuut maken. Het vervolg van de 1e helft was dat BNC de betere ploeg was, feller in de duels en gretiger in het spelletje. We waren het even kwijt en toen BNC in de 35e minuut de 2-0 maakte, werd er even terug gedacht aan de 8-1 afstraffing die we vorig jaar in Finsterwolde moesten incasseren. Gelukkig herpakte de ploeg zich en wisten we hun van een grotere score af te houden en wisten zelfs vlak voor rust via Bert Hut de aansluitingstreffer te scoren. Rust 2-1.

De 2e helft werd er met veel passie gespeeld en daarbij werden de nodige risico`s genomen om de gelijkmaker te maken. Hierdoor ontstond er veel ruimte voor BNC, echter gelukkig voor ons wisten zij hier niet goed mee om te gaan of waren ze te onnauwkeurig in de afwerking. Daarnaast was onze keeper Vincent in goede vorm en bleek een behoorlijk obstakel voor de spitsen van BNC.

In de 60e minuut moest hij toch capituleren doordat een schot van de rand zestien van richting werd veranderd en net buiten het bereik van hem in de goal belande. 3-1. Een overtreding van  Hans binnen de beruchte lijnen leverde hun in de 77e minuut nog een strafschop op en de 4-1 was een feit. Dit wil niet zeggen dat we met de koppies naar beneden gingen voetballen, de ruggen werden nog eens gerecht en met veel inzet werd geprobeerd om toch nog weer terug te komen in de wedstrijd wat dan ook in de 80 minuut leidde tot wederom een goal van Bert 4-2. In de laatste 10 minuten speelden we vol op de aanval, echter het geluk was niet aan onze zijde. Gestreden, gevochten en alles uit de kast gehaald, maar het mocht niet baten, de 3 punten bleven in Finsterwolde.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het onder ons geplaatste Roswinkel op het programma, hopelijk kunnen we dan weer eens punten aan onze stand toevoegen.

Voor meer foto`s kijk op de Facebook pagina van PJC ( link)