Scheidsrechter

Koning, E.

Accommodatie

Onbekend

Er lijkt op deze wedstrijd een taboe te liggen, want na in een eerder stadium al 2 x te zijn afgelast kon de wedstrijd vandaag ook niet in zijn geheel uitgespeeld worden.
De wedstrijd werd in de 88e minuut, na uitvoerig overleg tussen de scheidsrechter en beide ploegen, gestaakt vanwege het onwel worden van de keeper van SPW. De situatie was dusdanig ernstig dat hij in een ambulance van het veld werd gehaald en op het sportpark verder werd onderzocht. Gelukig bleek het minder ernstig dan werd gedacht en kon de keeper na onderzoek door het ambulancepersoneel weer huiswaarts keren. We hopen dat hij snel weer in goede gezondheid op de velden kan terugkeren.
Dan over de wedstrijd. SPW dat volop meedoet voor de titel kwam er in de beginfase nauwelijks aan te pas. PJC was feller, liet zien dat het van plan was om de 3 punten in Nieuwe Pekela te houden. SPW kwam totaal niet aan voetballen toe en werd keer op keer gedwongen om de lange bal te spelen op hun tranier/ speler Meijerman, die echter goed in de tang zat bij Ricardo en Ronald. De 1e helft was een zeer open wedstrijd waarin PJC voetballend de boventoon voerde. Beide ploegen wisten weinig kansen te creëren en de kansen die er waren kwamen op het conto van PJC. Harold die niet goed uitkwam met z`n passen en vervolgens niet goed kon uithalen Een inzet van Alexander werd door de keepr gekeerd en Willem schoot rakelings over, na de bal ineens op zijn pantoffel te hebben genomen. Ruststand 0-0
In de 2e helft moest PJC even pas op de plaats maken, Nadat eerst Hans een dot van een kans op de 1-0 miste, kreeg SPW iets meer grip op ons spel en werd dreigender, maar tot kansen leidde dit niet. Nadat Ronald gevloerd was door een elleboogstoot van Meijerman (iets wat de scheidsrechter niet zag omdat het achter zijn rug gebeurde) was de organisatie aan onze zijde even zoek. Een voorzet van links werd door onze verdediging niet goed verwerkt en Meijerman kan oog in oog met Vincent de 0-1 binnenschieten. Op dat moment de 1e echte scoringskans voor SPW. PJC rechte de rug en kwam weer beter in het spel. In de 74e minuut wist Bert de 1-1 aan te tekenen door een perfect genomen vrije bal van Hans op waarde te schatten en beheerst binnen te schieten. Het plezier van deze score was van korte duur, in de volgende minuut was het alweer 1-2, wederom Meijerman kon geheel vrij voor Vincent de bal inkoppen. Weer werden de ruggen gerecht en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. En deze kwam er, een speler van SPW maakte hands binnen de zestien en de toegekende strafschop werd door Bert keurig binnengeschoten 2-2 in de 81e minuut. De spelers kregen het gevoel dat er meer te halen viel en gingen op jacht naar de wiinst. In de 88e minuut werd Hans gevloerd op de rand van de zestien en een vrije trap was het gevolg. Dit was ook direct het laatste wat er in de wedstrijd gebeurde. wat volgde heeft U aan het begin van het verhaal kunnen lezen. Wat er met de resterende 2 minuten gaat gebeuren zal aan de KNVB zijn