Scheidsrechter

Hofman, D.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bareveld op het programma. Een van de koplopers van onze klasse, dus op voorhand een lastige wedstrijd. Vol frisse moed, gesterkt door de manier van spelen in de vorige wedstrijd begonnen we aan deze pot, echter al snel bleek dat we dit niveau niet gingen halen. Teveel jongens speelden onder hun niveau en gelukkig voor ons was het aan Bareveld zijde ook dramatisch waardoor we in de 1e helft toch optisch het betere van het spel lieten zien. Al in de beginfase was er een dot van een kans voor Bert Hut, maar oog in oog met de keeper kwam de laatste als winnaar uit de strijd. Bareveld dat continu de lange bal handteerde gokte op de snelheid van een van hun spitsen die af en toe wel dreigend was, maar nooit echt gevaarlijk werd. Het meeste gevaar kwam van ons zelf doordat we in de opbouw een aantal keren in de fout gingen en Bareveld deze kon onderscheppen, maar ook hier gingen zij gelukkig voor ons niet goed mee om. Vlak voor rust kwamen we onverwacht op voorsprong, goed doorzetten van Arjan leverde balbezit op voor Harold en deze wist in de 40e minuut op de zijn bekende manier punterend de 0-1 binnen te schieten.
Nog even werd er geprotesteerd voor buitenspel maar de verder matig leidende scheids was ons op dit moment goed gezind en keurde de goal goed.
Dit was tevens de ruststand. Voldrongen van het feit dat er vanmiddag 3 punten te halen waren starten we de 2e helft, Bareveld bracht een extra spits en probeerde ons terug te drukken. Dit lukte gedeeltelijk, echter onze organisatie bleef overeind en wij gaven weinig weg.
Ons spel werd er niet echt beter op, maar de vechtlust en de drang om de overwinning mee naar Nieuwe Pekela te nemen hield ons overeind. Gaandeweg de 2e helft merkte je dat Bareveld steeds meer moeite moest doen om ons onder druk te houden en konden wij doormiddel van een aantal counters gevaarlijk worden in de richting van hun goal. Ook bij ons was de scherpte er een beetje af. Onze verdediging bleef solide overeind en toen Harold in de 87e minuut de 0-2 binnen tikte was de overwining binnen. De tijd die nog resteerde was voor hun te kort en de tik van de  0-2 kwamen ze niet meer te boven. Ze zeggen wel eens als je kampioen wilt worden moet je ook slechte wedstrijden winnen. Nu is het kampioen worden niet direct aan ons besteed maar we sluiten op deze manier wel steeds dichter bij de koplopers aan, waar het van plek 1 tot en met 8 allemaal behoorlijk dicht bij elkaar komt te zitten.