Scheidsrechter

Bos, B.

Accommodatie

Onbekend

Koploper Westerwolde behaalde zondagmiddag in Nieuwe Pekela een zwaarbevochten overwinning op PJC, de ploeg die tot op dit moment koploper in de tweede periode was.

PJC kwam voortvarend uit de startblokken en zette de verdediging van Westerwolde direct behoorlijk onder druk. Westerwolde kwam er nauwelijks aan te pas en werd eigenlijk in het zadel geholpen door knullig balverlies in de opbouw van PJC, de organisatie was hierdoor even zoek en een snelle uitval van Westerwolde leverde de op dat moment onterechte achterstand op. PJC was even van slag maar wist de draad wel weer op te pakken Echter de bal wilde er niet in , paal en 2 keer een bal van de lijn en goed keeperswerk van aan Westerwolde zijde leverden de ruststand van 0-1 op.

Ook na de rust bleef PJC de ploeg die het meest balbezit had. Maar de verdediging van Westerwolde  bleef goed overeind. Doormiddel van counters probeerde de tegenstander de 0-2 te maken echter de verdediging van PJC gaf ook geen krimp. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok ging PJC nog meer risico`s nemen, verdediger Jesper Eerens werd gewisseld voor aanvaller Gert Hemsen en achterin werd 1 op 1 gespeeld.  Dit bracht jammer genoeg niet het gewenste resultaat, wel veel druk maar de posities voorin werden niet helemaal goed ingenomen, waardoor PJC het zich zelf eigenlijk lastig ging maken. Als dan in de laatste minuten van de wedstrijd Rik Roelfsema aan de noodrem  moet trekken en scheidsrechter Bos niet anders kon beslissen dan een strafschop toe te kennen aan Westerwolde is de wedstrijd gelopen, 0-2.
Volgende week spelen we in en tegen Gieterveen, dat zich vandaag herstelde van het verlies van vorige week en met 1-4 van DWZ wist te winnen

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)