Scheidsrechter

Scholte Aalbes, H.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de derby tegen buurman DWZ op het programma, echter gezien de gehele wedstrijd was er van een derby sfeer geen sprake.
PJC begon te slap aan de wedstrijd, veel onrust in de ploeg zorgde voor evenzo veel balverlies waardoor we onder ons niveau speelden en DWZ de kans gaven om in het spel mee te gaan.
DWZ was gretiger en feller in de duels en hun uitvallen dreigender dan de kansen die wij creëerden. Onze verdedigers moeten af en toe aan de noodrem trekken en als Ricardo hiervoor afgefloten word en ook nog eens de bal wegtrapt levert hem dit geel, maar wat nog erger is een schorsing voor het duel van de volgende week op. Zoals gezegd DWZ gretiger en dit resulteerde dan ook in een tegengoal in de 30 minuut, mede door de strijdvaardigheid van sommige DWZ spelers leiden we balverlies en de strak gegeven voorzet word eenvoudig bij de 2e paal ingetikt. 1-0 achter, een tik op de neus waar we eigenlijk nog niet wakker van werden, we bleven slordig en wisten onze energie niet om te zetten in de duels. Kort voor rust worden we eigenlijk door de scheidrechter een beetje in de wedstrijd geholpen. In een situatie waarbij de bal al weer weg is, constateert de leidsman dat een speler van DWZ natrapt een stuurt deze vervolgens met een rode kaart van het veld, daarnaast krijgt Harold ook nog een gele kaart gepresenteerd. Verder tegen 10 man echter de tijd voor de rust is te kort om nog iets uit te richten.

In rust wordt er getracht de groep op scherp te krijgen en de 2e helft met iets meer elan en overleg toch nog te proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken en de 3 punten mee naar Nieuwe Pekela te nemen. DWZ moet  in het begin van de 2e helft achteruit en  in de 55e minuut maken we de aansluitingstreffer, Rick Haan komt goed door over links en Harold weet zijn voorzet op waarde te schatten en binnen te tikken, 1-1 Het spel is nog niet om over naar huis te schrijven echter er wordt meer gestreden en beter met balbezit om gegaan, dit resulteert in een aantal kansen waar we echter niet goed  mee omgaan. In de 69 minuut komen we dan toch op voorsprong als Bert Hut een corner van Hans goed weet in te koppen 1-2. Dit brengt dan weer niet de rust die een voorsprong moet brengen, DWZ vecht en strijd om de gelijkmaker te maken en is in de slotfase dichtbij, gelukkig voor ons gaat de bal net naast. Joey Piening krijgt nog een uitgelezen kans om de 1-3 binnen te schieten, maar blijkbaar geschrokken doordat er niet voor buitenspel werd gefloten, schiet hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk weten we, zij het moeizaam, de overwinning naar ons te trekken en kunnen we wederom 3 punten aan ons totaal toevoegen. Volgende week staat de laatste en lastige thuiswedstrijd tegen Sellingen op het programma. Sellingen dat nog voor de 2e plek vecht,  welke recht geeft op nacompetitie. Aansluitend zullen we in de kantine de bekerfinale PEC Zwolle – FC Groningen gaan kijken en hopen dat de trots van het Noorden hier met een positief resultaat uit komt.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)