Scheidsrechter

Hassing, A

Accommodatie

Onbekend

Waar waarschijnlijk vooraf de verwachtingen behoorlijk hoog waren, liep de 1e competitiewedstrijd uit op een 3-4 nederlaag tegen WEO.  Al in de beginfase moesten we de 1e goal incasseren , een voorzet bij de 1e paal werd niet goed verdedigd en de bal bleef liggen voor de spits van de tegenstander die vervolgens eenvoudig kon binnen tikken.  3e minuut wedstrijd en 0-1.  WEO ging direct achteruit lopen en wij gingen op jacht naar de gelijkmaker. Echter WEO speelde fel, feller in ieder geval dan ons en ondanks veel balbezit wisten we niet door de hechte verdediging van WEO heen te komen. In de 12e minuut was dan het geluk aan onze zijde als een bal van Buurmeijer in hun eigen doel wordt gewerkt en de 1-1 op het scorebord komt. Zoals gezegd veel balbezit maar in een te laag tempo en WEO probeerde dreigend te worden door steeds maar weer de lange bal te spelen richting hun spitsen.In de 24e minuut slaat WEO wederom toe, een te kort ingespeeld pass wordt onderschept door een van hun spitsen en die weet deze binnen te schieten, 1-2. Dit was niet het scenario wat we voor ogen hadden, dus werk aan de winkel .

In de rust werd geprobeerd iedereen toch weer op scherp te krijgen en al snel na de rust was het alweer gelijk, Een vrije bal van Buurmeijer werd door Bert Hut in hun 5 metergebied binnen getikt, 48e minuut 2-2. Bij deze actie raakte Bert echter dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden en Rick Haan zijn plek overnam.  Middels een aantal positie wisselingen werd WEO onder druk gezet . WEO kwam er sporadisch nog uit maar was wel steeds dreigend middels deze counters. Als dan in de 59e minuut een lange bal niet goede op waarde wordt geschat door onze verdediging, is hun spits er als de kippen bij om de 2-3 te scoren. Wederom een achterstand, wederom achter de feiten aan. We blijven druk houden maar  WEO zet alles op alles om de voorsprong vast te houden, als dan in een van de vele scrimmages in hun zestien de bal voor de voeten komt van Harold Hut, weet deze de bal terug te leggen op Buurmeijer, die vervolgens verwoestend uithaalt en de 3-3- scoort, 70 minuut en nog alles mogelijk. Deze hoop wordt echter al snel weer de grond in geboord als WEO in een van hun uitvallen de 3-4 weet te scoren,weer een domper en weer achter de feiten aan lopen. Dit gebeurde in de 76e minuut. Nog tijd over dus. De laatste 20 minuten werd er vol druk gezet op het doel van WEO maar met kunst en vliegwerk  wisten ze ons van het scoren af te houden. Als dan in de 96e minuut de scheids einde wedstrijd fluit moeten we constateren dat we zijn afgestraft op effectiviteit tegen een strijdend WEO.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BNC op het programma.
Voor meer foto`s kijk op onze facebook pagina ( link )