Scheidsrechter

Rook, L. de

Accommodatie

Onbekend

Na de grote overwinning op THOS  vorige week was het zaak om vandaag weer scherp aan de wedstrijd tegen Drieborg aan te treden. De ploeg uit de polder doet leuke mee en weet menig tegenstander het zeer lastig te maken.

Onze start was echter goed en Drieborg werd direct achteruit gedrukt. Al in de 3e minuut schoot Hans Nitters net voorbij de paal en dit was min of meer tekenend voor het begin van de wedstrijd, niet vanwege het feit dat we naast schoten maar meer door de kansen die we vervolgens creëerden. In de 9e minuut is het dan raak als Bart Harms Erwin Buurmeijer de bal goed in de loop mee geeft en deze de keeper met een bekeken schot passeert 1-0. Al snel wordt het 2-0 (12 min.)als Erwin Buurmeijer de bal vanuit een vrije trap van Hans Nitters krijgt aangespeeld, eerst nog een tackle weet te ontwijken en vervolgens in de korte hoek binnen schiet.  Als dan Harold  Hut er dan in de 18e minuut ook nog eens 3-0 van weet te maken, blijkt dat het voor Drieborg een lastige wedstrijd gaat worden. Met lange ballen van achteruit en loerend op een foutje van onze zijde proberen ze er iets van te maken. Een aantal keren weten ze toch onze opbouw te onderbreken mede door onnauwkeurigheid in de passing, echter keer op keer weet de verdediging dit ook weer te herstellen. Vincent Bakker hoeft de gehele 1e helft eigenlijk niet handelend op te treden en wij verzuimen om de score uit te breiden.

In de rust wordt de licht geblesseerde Gert Jan Lesterhuis gewisseld voor Joey Piening en na de rust komt er een iets meer naar voren spelend Drieborg uit de kleedkamers. Dit levert hun dan ook in de 49e minuut hun eerste echte grote kans op, maar Vincent Bakker is alert en houd zijn doel schoon. In de 53e minuut krijgt Hans Nitters de bal op simpele wijze door de keeper van Drieborg in de voeten geschoven en vanaf grote afstand weet hij te scoren 4-0. Vrij snel hierna wordt het ook 5-0 als Erwin Buurmeijer vanaf elf meter mag aanleggen, nadat Hans Nitters binnen de 16 wordt neergelegd en zijn 3e van de middag binnenschiet. Harold Hut denkt er het zijne van en weet met nog 2 doelpunten de topscorerslijst weer aan te voeren. In de 66e minuut schiet hij de 6-0 en in de 73e minuut de 7-0 binnen. Arjan Japenga had inmiddels de plek van Willem Bunk ingenomen en in de 83e minuut mocht ook Wilco de Haan zijn opwachting maken . Drieborg probeert er nog wel iets aan te doen om tot een score te komen,echter de verdediging staat goed en laat vrij weinig toe. PJC voetbalt het vervolgens vrij eenvoudig uit en na de  wedstrijd weten dat we mede door het puntverlies van WEO weer een plek zijn gestegen. Volgende week wacht de topper tegen het bovenaanstaande Wedde dat vandaag redelijk eenvoudig van JVV wist te winnen.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)