Scheidsrechter

Blom, S

Accommodatie

Onbekend

Door het slechte weer was het maar afwachten of er kon worden gevoetbald dit weekend, vele wedstrijden werden afgelast. Voor ons stond de thuiswedstrijd tegen Veelerveen op het programma. Een jonge in opbouw zijnde ploeg die in de onderste regionen bivakkeert . Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk waarvoor Veelerveen naar Nieuwe Pekela was afgereisd. Niet verliezen was het devies en met veel mensen op eigen helft was het voor hun zaak om zolang mogelijk de nul vast te houden.

Dit lukte in het begin redelijk goed, op het prima bespeelbaar 2e veld wist PJC wel mogelijkheden te creëren echter de scherpte was nog niet aanwezig. Als dan in de 29e minuut Bert Meijer een vrije trap snoeihard in de bovenhoek schiet is de ban gebroken en de 1-0 een feit. Bij Veelerveen gaan al de nodige koppies naar beneden en als Bart Harms er ook nog eens 2-0 van maakt(36e Min.)  is de wedstrijd al zo goed als gespeeld. Veerveen komt er spaarzaam uit en  PJC kan naar hartenlust de bal rondspelen. Dit levert in de 1e helft geen goals meer op en met een 2-0 voorsprong word er gerust.

Na de rust een zelfde beeld Veelerveen met veel mensen achter de bal en PJC  die het spel moet maken. Al snel (47e. min)staat de 3-0 op het scorebord als Arjan Japenga weet te scoren en binnen vijf minuten ook zijn tweede goal van de middag maakt  4-0 in de 52e minuut. Veelerveen kan het niet allemaal meer belopen en aanval na aanval gaan richting het doel van Veelerveen.

In de 62e minuut is het de eer aan Erwin Buurmeijer die een afgeslagen corner in de bovenhoek volleert  en de 5-0 maakt. Harold Hut pikt in de 66e minuut ook zijn goaltje mee 6-0 en in de 90e minuut krijgt ook Alexander Norder loon naar werken als hij in een scrimmage de 7-0 binnen werkt. Een verdiende overwinning van een goed spelend PJC, dat mede door deze overwinning en het feit dat de wedstrijd van Wedde is afgelast tijdelijk de koppositie in handen heeft. Nu is het zaak om dit zo lang mogelijk vol te houden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen JVV op het programma, hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind zodat deze wedstrijd zo kort voor de winterpauze nog door kan gaan.

Voor meer foto`s kijk o onze Facebook pagina (link)