Scheidsrechter

Leeuwen, J. van

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de thuiswedstrijd tegen buurman DWZ.  De eerste wedstrijd eindigde in een grote overwinning voor ons,  echter geen reden om te denken dat dit vandaag ook zal gaan gebeuren.

We begonnen rommelig aan de wedstrijd, mede hierdoor was er binnen een minuut al een kans voor DWZ. Vervolgens was het bij onze eerste aanval direct raak, Bart Harms werd over de rechterzijde in de diepte gestuurd en zijn voorzet werd nog gemist door Bert Hut, maar bij de tweede paal was Harold Hut alert en tikte in de 2e minuut de 1-0 binnen.  DWZ  moest dus uit hun schulp kruipen om weer in de wedstrijd te komen. Echter PJC wist met goed combinatie spel DWZ  onder druk te houden en in de 12e minuut was het wederom raak. Een vlot lopende aanval over meerdere schijven welke wordt afgesloten met een panneklare terugkop bal van Ricardo Buitelaar op de inkomende Hans Nitters die vervolgens de bal geplaatst binnenschiet, 2-0. DWZ probeert met lange halen hun voorwaartsen te bereiken en waar deze in balbezit komen worden ze alleen gevaarlijk middels afstandschoten, echter deze zijn geen probleem voor onze keeper Vincent Bakker.  In de 20e minuut  weten we weer te scoren en wederom gaat de aanval over meerdere schijven en wordt Bert Hut door broer Harold vrij voor de keeper gezet om vervolgens de 3-0 binnen te schieten. Als Harold dan ook nog eens in de 32e minuut de 4-0 binnenkopt is de wedstrijd helemaal gelopen.

Na de rust veel balbezit voor PJC echter het spel wordt er niet beter op, de scherpte is weg en de linies staan te ver uit elkaar. DWZ blijft dapper mee voetballen en weet zowaar enige druk op de verdediging van PJC  te zetten. Dit levert dan ook in de 70e minuut een goal op. Niet goed ingrijpen van de verdediging brengt de 4-1 op het scorebord.  PJC trekt het spel vervolgens weer naar zich toe en weet vervolgens nog twee keer te scoren. De 5-1 wordt na goed doorzetten van Arjan Japenga(ingevallen voor Harold Hut) gemaakt door Hans Nitters(84e minuut) en vervolgens binnen 1 minuut staat het 6-1 als Bart Harms in de korte hoek binnenschiet.  En andere invaller Gert Jan Lesterhuis heeft nog grote kans echter met zijn “chocolade” been schiet hij de bal over. Ondanks dat er vandaag niet top werd gespeeld leverde dit wel een grote overwinning op. Nog meer vreugde was er vanwege het verlies van naaste concurent WEO, die de 3 punten in en tegen Sellingen liet liggen.

Volgende week staat de uitwedstrijd  tegen SPW op het programma.

Voor foto`s kijk op onze facebookpagina (link).