Scheidsrechter

Wal, M. van der

Accommodatie

Onbekend

Zondag 13 september was het dan zover, nadat PJC de week ervoor op eigen veld ongelukkig verloor van WEO was het de mannen van trainer Gert de Wal er nu alles aan gelegen om dit recht te zetten met een overwinning. Die overwinning zou geboekt moeten worden op BNC in Finsterwolde, dat dit kijkend naar de vorige jaren een lastige klus zou worden was meteen duidelijk. Om het gewenste resultaat toch te bereiken werd de opstelling ten opzichte van vorige week op een aantal plekken door elkaar gehusseld. PJC begon voortvarend aan de wedstrijd. Na 3 minuten maakte spits Arjan Japenga na goed voorbereidend werk van Harold Hut en een geblokt schot van Hans Nitters de 0-1. In de minuten daarna volgenden enkele kansen maar de mannen uit Nieuwe Pekela verzuimden om deze kansen om te zetten in een ruimere voorsprong, dit zorgde ervoor dat BNC steeds sterker in de wedstrijd kwam en vooral bij standaardsituaties leverde dit soms wat gevaar op. Gelukkig slaagde PJC erin om de voorsprong te behouden en met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Na de rust was er in eerste instantie sprake van iets meer controle en werd geen van beide partijen echt gevaarlijk. In de 63e minuut besloot trainer Gert de Wal Joey Piening te wisselen voor Jesper Eerens. Langs de kant werd het naarmate de tweede helft vorderde steeds spannender en met nog zo'n twintig minuten te spelen schakelde BNC over op het spelen van één-op-één achterin waardoor er veel ruimte ontstond voor de PJC-spitsen. Door deze verandering van tactiek echter drong BNC nog meer aan zonder echt gevaarlijk te worden, gelukkig voor PJC maakte spits Harold Hut, die tot dat moment nog niet echt in de wedstrijd zat in de 87e minuut de beslissende 2-0 en een minuut later scoorde hij op fraaie wijze na een individuele actie nog eens. De einduitslag bleef bij 0-3. Al met al was het van de kant van PJC geen grootse wedstrijd maar hetgeen waar het omging was het resultaat en dat is behaald.

Door: GertJan Lesterhuis

Voor meer foto`s zie onze Facebookpagina ( link )