Scheidsrechter

Bakker, R.

Accommodatie

Onbekend

PJC sloopt DWZ, was de titel die op de maandag na de wedstrijd DWZ 1 -PJC 1 in de Dagblad van het Noorden stond vermeld. Een titel die wel op z`n plaats was. In de wedstrijd tegen buurman DWZ ging PJC furieus van start. Er werd snel druk gezet richting het doel van de tegenstander wat in de 4e minuut resulteerde in een vrije trap op de rand van de 16 van DWZ. Nadat deze eerst in de muur werd geschoten, maar door het te snel inlopen van een speler van DWZ (bestraft met geel overigens) mocht worden overgenomen, was het Erwin Buurmeijer die de 2e uitvoering subliem in de bovenhoek krulde en de 0-1 liet aantekenen. Een snelle voorsprong waarvan je zou denken dat er rust in het spel van PJC zou komen, echter dit bleek niet zo te zijn. Te onrustig en gehaast en te veel nog eens gaan lopen met de bal leidde er toe dat ook DWZ er af en toe dreigend uit kwam en in de 13e minuut Vincent Bakker dwong om handelend op te treden op een geplaatst schot. Er ontstonden wat kansen over en weer maar PJC was te onrustig in de afwerking en DWZ ging niet goed om met de ruimte die ze af en toe werd geboden.
Als dan in de 27e minuut we een corner krijgen en deze via het hoofd van Willem Bunk en een tegenstander onverwacht in de goal gaat en het 0-2 wordt, komt er meer rust in het spel van PJC. De licht geblesseerde Rik Roelfsema moet dan in de 32e minuut zich laten vervangen en zijn vervanger Alexander Norder mag na 5 weken blessureleed wederom zijn opwachting maken. DWZ komt er nog sporadisch aan te pas en het is wachten op een derde doelpunt. Nadat Bert Meijer nog eens op de paal schiet, valt de goal nog voor de rust als Hans Nitters goed weet door te dringen in de 16 van DWZ en de bal in de verre hoek binnenschiet is het in de 44- minuut 0-3. Direct aansluitend na de aftrap weten we de bal weer te veroveren en hieruit schiet Harold de 0-4 binnen, echter de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd en het doelpunt wordt afgekeurd.

Rust 0-3

Na de thee is het de opdracht om goed te blijven combineren en de rust te bewaren en zorgvuldig met de kansen om te gaan. Al snel valt de 0-4 als Erwin Buurmeijer een crosspass van Bert Meijer op de juiste waarde weet te schatten en deze simpel kan binnen koppen (52e minuut)
PJC zet door. Harold Hut presteerd het om van dichtbij tot twee keer toe de keeper te raken, maar in de 57 minuut is het wederom Erwin Buurmeijer die zijn derde en PJC`s vijfde doelpunt weet te scoren. En wat voor een goal, vanuit de middencirkel weet hij de iets te ver voor zijn doel staande keeper van DWZ met een perfecte afstandschot te verschalken, 0-5 dus. DWZ weet niet meer waar het moet zoeken en aanval op aanval rolt richting het doel van DWZ. Harold  Hut maakt er in de 70e minuut 0-6 van  en in de 72e minuut is het al 0-7 als Erwin Buurmeijer op aangeven van Willem Bunk zijn 4e kan binnen tikken. Aansluitend worden Bart Harms en Willem Bunk gewisseld en mogen Joey Piening en Roy Schuur nog hun minuten maken. In de 78e minuut krijgt PJC een strafschop, waarbij de speler die deze veroorzaakt met zn 2e gele kaart van deze middag vroegtijdig de douche kan opzoeken. Het is Harold Hut die de strafschop dus de 0-8 onberispellijk binnen schiet en dezelfde Harold Hut weet ook nog in de 89e minuut zijn hattrick vol te maken door de 0-9 binnen te tikken nadat Bert Meijer voor de zoveelste keer de paal weet te raken en Harold attent de rebound binnen schiet. Een redelijk eenvoudige zege van een goed spelend PJC tegen een ploeg waar het altijd lastig is om van te winnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SPW, dat dit seizoen nog geen nederlaag heeft geleden, op het programma.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)