Scheidsrechter

Gerding, A.

Accommodatie

Onbekend

Beide ploegen stonden samen bovenin de ranglijst in de 5e Klasse E. Na een 0-1 ruststand in het voordeel van de bezoekers wist de thuisploeg in de tweede helft op karakter de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door een 4-2 overwinning gaan de mannen van Tammo van Weerden nu als koploper de winterstop in.

door Gert Meulman

Voor rust leek in eerste instantie de thuisploeg de wedstrijd goed op te pakken. Hun voorhoede spelers Ezra Abbas en Jeroen Huls zorgden voor de nodige dreiging. Het vizier bij vooral Abbas bleek nog niet geheel op scherp te staan. Gert de Wal, trainer van PJC, tekende de afgelopen week voor een jaar bij, hij gaat het volgende seizoen zijn vierde jaar in bij de Pekelder Jupiter Combinatie. Zijn ploeg pakte na de sterke opening van de thuisploeg het heft in handen. Hun voetbal, met op het middenveld de op het oude nest teruggekeerde Erwin Buurmeijer, was beter. Ballen van de centraal spelende routinier werden bij zijn medespelers op het goede been aangespeeld, waardoor het spel sneller verliep en de Wedders achter de feiten aanliepen. Daarnaast was er bij de ploeg van Van Weerden teveel ruimte tussen zijn verdediging en aanval, bij omschakeling leek het middenveld niet te bestaan. Het betere en verzorgde spel van de Pekelders resulteerde in de dertiende minuut in de 0-1. Bart Harms gaf de bal knap op Buurmeijer, die de bal doorspeelde op de dichtbij doel staande Harold Hut. Deze had alle tijd om de bal aan te nemen, stil te leggen, te kijken en naast doelman Jarno Kip binnen te schieten. Ondanks het betere spel van de bezoekers wist de thuisploeg na dik een half uur spelen van hun eigen helft te komen. Een schot van Richard Buirs verdween rakelings over de kruising. Een individuele actie van de sterk spelende linkerspits Jeroen Jelle Huls (17) miste voor het doel uitkomende de juiste kracht en Tom Nitters zag zijn schot uit de benedenhoek getikt door doelman Vincent Bakker. De stand bleef onveranderd tot de rust, 0-1.

Na rust wist de ploeg van Van Weerden dus de boel te kantelen en de wedstrijd met 4-2 te winnen. Gert de Wal. “In de eerste helft waren we de betere ploeg en kwamen we verdiend op voorsprong. In de tweede helft leden we op een gegeven moment balverlies op het middenveld, hieruit ontstond een corner. Bij de eerste paal werd de bal ongehinderd door hun binnengewerkt, een dekkingsfout, 1-1. Vrij vlot daarna kwamen ze wederom uit een corner op een 2-1 voorsprong. Wedde ging daarna terughangen en loeren op de counter. In de 70e minuut wisten we nog gelijk te maken door een doelpunt van Harold Hut. Nadat we verzuimden de bal goed op te ruimen wist daarna Wedde wederom op voorsprong te komen. Zelf kregen we de tweede helft nog een hoop corners, wat echter niets opbracht. Wedde wist in de slotminuten nog een keer te scoren.”

Bron: Gert Meulman/tweenul

Voor meer foto`s kijk op onze facebook pagina (link)