Scheidsrechter

Doornbos, R.

Accommodatie

Onbekend

Arbiter Roelf Doornbos uit Usquert was tijdens en na afloop van Meeden - PJC (1-2) de meest besproken man van het veld. Doornbos deelde liefst 10 gele kaarten uit. Jos van Dijk van de thuisclub en Bert Meijer van PJC kregen er 2 en moesten het veld verlaten. PJC, dat tot vanmiddag alle 8 gespeelde wedstrijden had gewonnen, mocht de handen stevig dichtknijpen dat het ook het 9e duel won.

"We hebben onze huid duur verkocht. Ik kan de jongens niets kwalijks nemen. Verdedigend stonden we goed. In het laatste kwartier voor rust verloren we steeds de tweede bal. Verder hebben we prima gespeeld. Als je ziet hoe blij PJC het veld verlaat (juichend/red.), zegt dat wel iets over onze wedstrijd. Een punt was terecht geweest. Ondanks de nederlaag geeft dit wel vertrouwen", aldus Meeden-trainer Jos de Vrieze direct na afloop.

Zaakjes

Meeden had de zaakjes goed voor elkaar tegen de trotse koploper in 5F. Kansen leverde dat echter nauwelijks op. Ferdi Wortelboer - met de broers Rik en Jos van Dijk voorin spelend - was de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van de thuisclub. Zo strandde hij al in de 9e minuut op de onzeker keepende Bert Veentjer.

Directe vrije trap

Halverwege de eerste helft kreeg Rik van Dijk en kans, zag aanvoerder Thomas Meenken de bal, na een directe vrije trap, via het been van Wortelboer naast gaan en was Jos van Dijk vlak voor rust nog bijna bij een treffer.

Rebound

En koploper PJC? Dat werd tweemaal gevaarlijk voor het doel van Arnold Kruizinga. Bert Hut kopte de bal, na een pass van Henk Blaauw, in de 25e minuut bij de tweede paal al dan niet tegen een hand van Meeden-verdediger Mart Bartelds aan. 8 minuten voor rust was het wel raak voor de Pekelders. Bert Meijer bracht de bal uit een vrije trap hoog voor het doel. Henk Blaauw mocht ongehinderd op doel koppen. Hij raakte de paal, maar in de rebound scoorde Harold Hut: 0-1.

Cadeautje

Scheidsrechter Doornbos gaf Meeden na 58 minuten een strafschop. Vriend en vijand waren het met elkaar eens: dit was absoluut geen penalty. In de ogen van de arbiter haalde Bert Meijer Rik van Dijk onderuit. Meijer zag geel en Thomas Meenken aanvaardde het cadeautje en schoot onberispelijk raak: 1-1.

Dubieus

4 minuten na de gelijkmaker gaf Doornbos Jos van Dijk zijn 2e gele kaart voor een 'alledaagse' actie. Een kwartier voor het einde kreeg ook Meijer zijn tweede, dubieuze, gele kaart. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel. Beide ploegen hadden daarmee vrede kunnen hebben.

Goudhaantje

Invaller Kevin Weerd - hij stond pas 7 minuten in het veld - werd 13 minuten voor het einde het goudhaantje. De goal viel weer na een vrije trap vanaf de zijkant. Ditmaal bracht Ricardo Buitelaar de bal hard en laag voor het doel. Weerd raakte de bal als laatste: 1-2.

Bron: Menterwolde.info