Scheidsrechter

Cleveringa, J.

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moesten we aantreden tegen Veelerveen.  Na de inspannende wedstrijd van vorige week zaak om ook in deze wedstrijd de volle buit te pakken.

Vanaf het begin was het duidelijk hoe de wedstrijd ging verlopen, Veelerveen met veel mensen rondom hun eigen strafschopgebied en PJC met veel  balbezit.  Aangezien PJC in een te traag tempo speelde lukte het dappere Veelerveen om in het eerste half uur vrij eenvoudig overeind  te blijven en zelfs nog brutaal via de snelle spitsen op de counter te loeren.  Er was zelfs nog een moment dat de bank van Veelerveen omhoog veerde omdat een schot op het lichaam van een verdediger kwam en men meende hierin een handsbal te zien, maar de  goed leidende scheidsrechter Cleveringa, die dicht bij de situatie stond, zag hierin geen overtreding.

PJC komt in de 25 minuut op voorsprong als Hans Nitters binnen de beruchte lijnen wordt gevloerd en Bert Hut de daarop volgende strafschop beheerst binnen schiet. Veelerveen blijft hard werken en PJC ziet keer op keer hun aanval stranden op keeper Lutter.  In de 32 minuut wordt het dan toch 2-0 als Bart Harms zijn persoonlijke tegenstander  wederom eens een keer te snel af is en zijn schot via een verdediger van Veerveen in de goal  verdwijnt.  In de 45 minuut weet Bert Meijer  de 3-0 te scoren, middels een vrij trap die snoeihard door de muur wordt geschoten.

Ruststand 3-0.

In de 2e helft kan Veelerveen de ruimtes niet allemaal meer belopen en is het PJC dat veelal op de helft van hun tegenstander speelt echter de scherpte is er niet. Menig kans wordt gecreëerd en steeds is er keeper Lutter die in de weg ligt of het vizier van de PJC’ ers staat niet op scherp.

In de blessuretijd van de wedstrijd weet PJC echter nog 2x te scoren. Eerst is het Jarno Stutvoet de een afgeslagen bal beheerst weet binnen te schieten en vervolgens is het Bart Harms die de eindstand  uiteindelijk op 5-0 bepaald. Ondanks ee matige wedstrijd toch nog een behoorlijke overwinning. Met 37 punten uit 13 wedstrijden mag PJC zich “Herbstmeister”noemen en gaan we met een voorsprong van 4 punten op de nummer 2 SPW de winterstop in.

Op 28 december zal PJC meedoen aan het Indoorsoccer toernooi in Winschoten en een dag later op 29 december spelen we mee op het futsaltoernooi in Scheemda. Vervolgens staat de 1e wedstrijd  in januari  alweer gepland en wel op 22 januari thuis vriendschappelijk tegen Alteveer. Waarna een week later alweer de 1e competitiewedstrijd op het programma staat.

Voor meer foto`s kijk op onze Facebook pagina (link)