Scheidsrechter

Wit, H.P.J. de

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten we voor het eerst na de winterstop spelen  in de return ronde van de competitie, aangezien vorige week de wedstrijd tegen Drieborg was afgelast (nieuwe datum 26-2-2017).

Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Thos, dat met maar 11 spelers was op komen dagen en dus geen wisselspelers bij zich had.

Vanaf het begin was het duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden, Thos probeerde het ons lastig te maken, echter al na enkele minuten was de eerste kans een feit, ons vizier stond nog niet geheel op scherp en vervolgens wisten we middels goed combinatiespel steeds weer kansen te creëren maar de bal wilde er maar niet in. In de 22e minuut is het dan wel raak, Ricardo Buitelaar wist een breedtepass van Thos te onderscheppen en kon vrij doorlopen  om in een 1 tegen 1 situatie de bal koelbloedig langs de keeper binnen te schieten 1-0.  Druk eraf zou je denken, echter het was steeds net niet en zoals de voetbalwetten dan zijn wanneer  je zelf niet scoort doet een tegenstander het meestal wel en zo geschiedde,  Te gretig instappen van ons middenveld  en het positioneel niet goed staan van de verdediging leverde Thos dan ook de 1-1 op (43e minuut) Gelukkig konden we de voorsprong vrij snel weer in handen nemen. De verdediging van Thos werkt een corner niet goed weg en Kevin Weerd schiet van dichtbij in, 2-1 (45e minuut). Tot opluchting, rusten met een voorsprong, echter gezien het getoonde spel geen reden om ook maar angstig te worden. We speelden bij vlagen gewoon goed en Thos bracht hier weinig tegen in.

In de 2e helft was het redelijk snel een gelopen wedstrijd, als Hans Nitters in de 52e minuut een terecht gegeven strafschop binnen schiet (3-1) en Henk Blaauw zich in de 55e minuut goed vrij speelt en de 4-1 scoort. PJC veruit de betere ploeg en Thos kwam in het geheel niet aan aanvallen toe. En waar hun voorwaartsen  dan ook de bal kregen was het onze verdediging die keer op keer de bovenliggende partij was. In de 65e minuut is het dan weer raak als Bert Hut( ingevallen voor broer Harold)  met zijn 1e balcontact Bart Harms alleen voor de keeper zet en deze vervolgens  de 5-1 binnenschiet. Binnen 1 minuut is het al 6-1, Ricardo Buitelaar komt goed door over links en zijn voorzet word simpel binnen getikt door Kevin Weerd. Vervolgens mogen Lars Rietsema (voor Hans Nitters) en Arjan van der Laan (voor Kevin Weerd) het laatste kwartiertje hun kunnen laten zien, iets wat ze goed afgaat. Arjan weet zelfs nog, na wederom een goede assist van Ricardo, de 7-1 binnen te schieten. Al met al een mooie start na de winterstop, nog mooier gemaakt doordat SPW, dat vorige week al 2 punten verspeelde, vandaag ook weer gelijk speelde en  hiermee de voorsprong op de nummer 2 nu 5 punten, met een wedstrijd minder gespeeld te hebben, is.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen BNC op het programma of koning winter moet al weer roet in het eten gooien.