Scheidsrechter

Vries, H.M. de

Accommodatie

Onbekend

Misschien zijn we wel een beetje verwend of misschien liep het allemaal niet zoals we graag wilden, maar met de 3-1 overwinning op laagvlieger Oldambster Boys voegen we in ieder geval weer 3 punten toe aan ons totaal.
Dat het niet allemaal oogstrelend was vandaag, is iedereen het wel over eens. Vanaf het begin werd het al wel weer duidelijk wat voor wedstrijd het zou gaan worden, een tegenstander met een enkele spits en veel mensen rondom de eigen zestien leverde PJC ontzettend veel balbezit op.  Balbezit wat ook de nodige kansen met zich mee bracht. Al snel was er de voorsprong want in de 6e minuut wist Harold Hut op aangeven van Hans Nitters de 1-0 te maken, echter hierna viel het even stil. Zoals gezegd veel balbezit, maar de scherpte ontbrak of er zat telkens net een been van de tegenstander tussen die dan vervolgens de bal maar naar voren schoten in de hoop de deze een keer goed viel voor hun eenzame spits Gorter. In een van deze spaarzamer uitbraken van Oldambtster Boys word de bal voor gegeven en weet een speler van Oldambtster Boys deze met een omhaal in de linkerbovenhoek te krullen (29e minuut 1-1.). Al snel is de voorsprong weer bereikt als de keeper van Old. Boys een lage voorzet van Alexander Norder niet goed onder controle krijgt en Ricardo Buitelaar attent reageert en de 2-1 scoort (32e minuut).
Dit is ook tevens de ruststand.
Na de thee vergroot PJC al snel de voorsprong als Kevin Weerd zich goed vrij draait van z`n tegenstander om vervolgens met een hard schot de keeper kansloos te laten en dus de 3-1 binnen knalt (49e minuut). Je zou zeggen nu gaat het los echter het vizier stond bij de PJC-ers niet meer op scherp. Bij Old Boys was het fijne er al wel vanaf en aanval op aanval rolde richting de goal van Old boys, maar gescoord werd er niet meer. Vandaag voetballend veel overwicht, maar geen overtuiging en omdat de tegenstander niet van het juiste kaliber was toch nog een relatief eenvoudige overwinning, maar volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden als de inhaalwedstrijd tegen BNC op het programma staat.

Voor meer foto`s kijk op onze facebook pagina (link)