Scheidsrechter

W.G. Nigro

Accommodatie

Sportpark Burg. Boekhoven

NIEUWE PEKELA - Na de 10-0 nederlaag van een week eerder tegen MOVV heeft PJC zondag opnieuw veel tegentreffers moeten incasseren. Het bezoekende Gieterveen was met 3-6 te sterk.

,,Vorige week hadden we zware personele problemen, nu waren we iets completer. Maar het was in de eerste helft een compleet teamfalen”, zegt PJC-trainer Wouter Valeton. ,,Bijna niemand haalde zijn niveau. Voorin werd er geen bal vastgehouden en we hadden zo ongelooflijk veel balverlies, waar we niet tegen konden schakelen. Gieterveen zakte in en speelde op de counter, dus we speelden hen zo in de kaart.”

Na rust meer beleving

Wat heet: elke counter in het eerste bedrijf was een doelpunt en zo stond het bij de rust al 0-5. Valeton voerde in de rust drie wissels door, niet zonder succes. ,,Na de rust ging het veel beter”, zegt de trainer. ,,We voetbalden beter en er was meer beleving.” Ondanks treffers van Joey Piening (2x) en Bert Meijer was een nederlaag niet meer te voorkomen.

,,Door het verlies staar onderin alles heel dicht op elkaar en wordt vanaf nu elke wedstrijd een finale voor ons”, zegt Valeton. PJC komt op 7 april weer in actie. ,,Ik hoop dan tegen BNC weer over een aantal sterkhouders te kunnen beschikken, zodat we weer wat dominanter kunnen spelen en wat meer diepgang kunnen creëren.”