Scheidsrechter

J. de Jong

Accommodatie

Sportpark Burg. Boekhoven

NIEUWE PEKELA - PJC heeft zondag in eigen huis met 1-3 verloren van BNC. Voor rust maakten de Pekelders de beste indruk, na de thee gaven ze het echter helemaal weg.

PJC kwam halverwege de eerste helft tegen de verhoudingen in op achterstand, maar Harold Hut zorgde al snel voor de verdiende gelijkmaker. Daarna zat er veel meer in voor de Pekelders.

Gemiste strafschop
,,In de eerste helft waren we beter”, zegt trainer Wouter Valeton dan ook. ,,Op een stand van 1-1 kregen we een penalty. Als je die dan mist, terwijl je het momentum hebt, maak je het jezelf wel heel lastig.”

Dat bleek na rust wel. De linies werden groter omdat niet iedereen het meer kon belopen. Bovendien liep linksback Joey Piening tegen een rode kaart op. Met twee goals in het laatste kwartier voor het duel trok BNC aan het langste eind.

‘Onder de maat’
,,We moeten snel uit deze spiraal en eens met overtuiging wedstrijden gaan winnen, want dit is echt onder de maat”, luidt het oordeel van trainer Wouter Valeton.