9663CR
NIEUWE PEKELA
tel. 0597-645374

Sport

NIEUWE PEKELA - PJC is zondag in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen het twee plekken lager geklasseerde ZNC.

De Pekelders begonnen volgens trainer Wouter Valeton ‘totaal niet scherp’ aan het duel. ,,En ZNC juist wel. Als ZNC het wat beter had uitgespeeld, hadden we in de eerste twintig minuten op achterstand kunnen komen.”

Dat gebeurde dus niet en in de tweede fase van het eerste bedrijf kwam PJC beter in de wedstrijd. ,,Maar als team waren we te negatief, veel op elkaar aan het schelden en negatief tegen de scheidsrechter. Zo haalden we onszelf uit de wedstrijd”, zegt Valeton, die zichzelf overigens ook had opgesteld. ,,In de rust hebben we goed gepraat en stonden de neuzen weer dezelfde kant op.”

Goede invalbeurt Ruben Baas

PJC kwam na rust een stuk beter voor de dag en speelde ook met meer lef. Valeton wijst daarbij naar Ruben Baas. ,,Hij viel heel goed in en zorgde voor meer stabiliteit op het middenveld.” Toch kwam ZNC na een uur spelen op voorsprong, Het was vervolgens Valeton zelf die uit de kluts de 1-1 tegen de touwen schoot. ,,We hadden ook nog kunnen winnen, maar de keeper van ZNC dacht daar anders over met twee heel belangrijke reddingen.” Zo tikte de goalie een inzet van Erwin Aukes uit de bovenhoek. ,,En een vrije trap van dezelfde Aukes werd met kunst- en vliegwerk tegengehouden”, zegt Valeton, die wel kan leven met de puntendeling, ,,Over de hele wedstrijd gezien mogen we daar wel blij mee zijn. En we houden ZNC daardoor op drie punten.”