Scheidsrechter

Spieard, W.J.

Accommodatie

Onbekend

Nadat we vorige week onterecht van koploper Westerwolde hadden verloren gingen we vandaag, mede door het goede spel van de afgelopen week, met goede moed richting het Drentse Gieterveen. Op een door de regen slecht bespeelbaar veld kwamen we niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  Dat deze wedstrijd geen winnaar kende was gezien het spelbeeld terecht.

Het begin van de wedstrijd was van onze kant ronduit moeizaam te noemen. De ploeg had met elkaar afgesproken om vanaf het eerste fluitsignaal de druk op de tegenstander hoog te houden, maar dit mislukte en daardoor kon Gieterveen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Vincent komen. Mede doordat we aan het begin achteruit liepen moest er een aantal keer aan de noodrem getrokken worden. Nadat Vincent in de 10e minuut van de wedstrijd een vrije bal knap uit de hoek tikte kon hij in de 26e minuut niet voorkomen dat Gieterveen verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Na de goal kwamen we beter in ons spel en dit resulteerde in de 32e minuut in de 1-1 nadat Ronald snel een vrije bal nam die terecht kwam bij Harold, hij kon voorgeven en nadat Arjan onder de bal doortrapte was de keeper verschanst en kon Bert voor leeg doel intikken. Na de goal kwamen we wat beter in ons spel en was de wedstrijd weer in evenwicht. Helaas moest Alexander het veld nog voor de rust verlaten wegens ziekte. Zijn invaller was Jesper die centraal achterin ging spelen waarnaar Ricardo doorschoof naar de linksback-positie. Vlak voor de rust komen we goed weg als Gieterveen scoort en de scheidsrechter deze goal tot verbazing van alles en iedereen afkeurt wegens buitenspel

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in het laatste gedeelte van de eerste helft. Mede door het slechte veld was het moeilijk om de wedstrijd te controleren. Af en toe kwamen beide elftallen er nog uit, maar de kansjes werden niet benut. Wel waren er nog een paar opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter te noteren. Waar hij in de eerste helft nog met gele kaarten strooide, kende hij in de laatste minuten geen strafschop toe aan ons nadat Arjan onderuit werd gehaald door een verdediger van Gieterveen. Maar zoals al gezegd was de remise uiteindelijk een terecht resultaat.

Aankomende zaterdag wacht ons de resterende minuten tegen SPW nadat de wedstrijd begin februari na het onwel worden van de keeper van SPW werd gestaakt. De tussenstand bij deze wedstrijd was na 88 minuten 2-2 . De wedstrijd zal om 17.00 uur aanvangen.

Voor meer foto`s zie onze Facebook pagina ( link )